Franczy

Két új, Intel processzoros szerver az IBM-től

A világ legnagyobb számítógépgyártó cégei közé sorolt IBM hétfőn két olyan vadonatúj, Intel processzoros szervert mutatott be, melyeknek a konkurens Dell Computer és Hewlett-Packard cégek hasonló kategóriás termékei ellen kell majd harcba szállniuk. Szakértők szerint az IBM új rendszerei nagy valószínűséggel sikerre vannak ítélve, ugyanis a Big Blue esetükben ugyanazt a rendkívül agresszív árstratégiát kívánja alkalmazni, mely a cég Sun Microsystems-szel folytatott párviadalában egyszer már bizonyított.

Az IBM képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a maximum két processzor fogadására képes, alaphelyzetben egy darab 2,2 GHz-es frekvenciájú Intel Xeon processzort, valamint 512 MB memóriát tartalmazó IBM x235-ös szerver számítógép mintegy 14 százalékkal kedvezőbb árú, mint a Dell Computer kínálatában megtalálható, hasonló kategóriába tartozó szerver. Az IBM az x235-ös szerverrel párhuzamosan azt a x255 típusjelzésű új rendszert is bemutatta, mely maximálisan négy processzort képes magába fogadni, és amely az elsődleges memória esetleges meghibásodását követően képes automatikusan beüzemelni a rendszerbe helyezett tartalék memóriamodulokat.


Szakértők szerint az IBM agresszív árstratégiája sokat segíthet a cégnek abban, hogy a Hewlett-Packard, illetve a Dell-Computer kárára növelni tudja szerverpiaci részesedését. Az Intel processzorokkal szerelt szerver számítógépek piacáról röviden annyit érdemes tudni, hogy a Dell Computernek a közelmúltban sikerült megtépáznia a Compaq Computer piaci részesedését, mely cég azonban ebben a szegmensben továbbra is piacvezetőnek számít. Mint ismeretes, a Compaq Computer nemrégiben egyesült a Hewlett-Packarddal, így az Intel processzoros szerverek piacán jelen pillanatban a Hewlett-Packard áll a dobogó legfelső fokán, majd szépen sorban követi a Dell Computer, illetve az IBM.

A most bejelentett IBM x235-ös szerver 3724 dolláros belépőszintű változata egyébként egy darab 2,2 GHz-es Intel Xeon processzort, 512 MB memóriát, egy 18 GB-os merevlemezt és két tápegységet tartalmaz, míg a két darab hasonló processzorral, 2 GB memóriával és 36 GB-os winchesterrel szerelt változat ára 7800 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!