Franczy

Készülőben a Windows XP Service Pack 1

Különböző források szerint a Microsoft a napokban megkezdi a Windows XP Service Pack 1 béta verziójának mintegy tízezer teszterhez történő leszállítását, ami azt jelenti, hogy a Microsoft eddig talán legsikeresebb operációs rendszere első javítócsomagjának fejlesztési munkálatai rendben folynak, és nemsokára elkészül a Service Pack végleges, bárki által elérhető változata is. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Microsoft ezen javítócsomagja a maga nemében mindenképp egyedülálló lesz, ugyanis nemcsak egyszerű javításokat és új fejlesztéseket tartalmaz majd, hanem telepítését követően egy olyan új szoftvermenedzser szolgáltatást is nyújt majd, melynek köszönhetően a felhasználók könnyedén eltávolíthatják a Windows XP egyes integrált szoftvereit, és azok helyett más, külsős cégtől származó szoftvereket kezdhetnek használni. Természetesen a Microsoft mindezt nem önszántából teszi, hanem a szoftvercég ily módon az immár több mint négy éve folyó bírósági perei kapcsán köttetett megállapodásoknak tesz eleget.

Elmondások szerint a Windows XP Service Pack 1 telepítését követően a felhasználóknak lehetőségük nyílik az olyan Microsoft szoftverek Windows XP-ből történő eltávolítására, mint amilyen például az Internet Explorer, az Outlook Express, a Windows Media Player, a Windows Messenger, vagy a Microsoft Java Virtual Machine. A Windows XP első javítócsomagja ezenkívül számos új technológiát és eszközt is támogatni fog, így többek közt a Microsoft két új fejlesztését, az intelligens kijelzőt, vagyis a Mirát, valamint a Tablet PC és Freestyle digitális médiainterfészeket.

A szakértők azzal kapcsolatban mindenképpen egyetértenek, hogy a Windows XP Service Pack 1 lesz az első igazán komoly, számos hibajavítást és új fejlesztést tartalmazó javítócsomag a Windows XP-hez, azonban azzal kapcsolatban sok vita folyik manapság, hogy a Windows XP első javítócsomagja vajon hány felhasználóhoz fog eljutni. Szakértők egy csoportja ugyanis úgy vélekedik, hogy a Windows XP Service Pack bármennyire is jó és fontos lesz, valószínűleg csak a felhasználók egy szűk rétegéhez fog eljutni, ugyanis elmondható, hogy a felhasználók nagyobbik része vagy nem is tudja, hogy tulajdonképpen mi is az a Service Pack, vagy pedig egyszerűen lusta arra, hogy letöltse az internetről és feltelepítse a számítógépére. A javítócsomagokkal az a legnagyobb baj, hogy a legtöbb felhasználó nem szerzi be és nem telepíti őket, ily módon pedig nagyon széles felhasználói rétegek esnek el az ezen csomagok által tartalmazott fejlesztésektől - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Stephen Baker, az NPD Techworld cég neves szakértője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #25
    es olyat mar lattatok hogy kb

    http://www.cnet.com/ize/lofasz:piros@i323093403148
    ezt meg 1 picit meg le7 keverni az a sok szam a vegen 1 ip cim atszamolva es 1 kamu hirt felraknak arra az ip-re a format gondolom mindenki felismeri szal igy kell valodinak latszo alhirt csinalni :) emlekezzunk csak eminem halalara azert irtam a cnet-et
  • KIP #20
    finom lesz ez ugy látom
  • Air #19
    "lehetőségük nyílik az olyan Microsoft szoftverek Windows XP-ből történő eltávolítására, mint amilyen például az Internet Explorer, az Outlook Express, a Windows Media Player, a Windows Messenger, vagy a Microsoft Java Virtual Machine"

    Ez erdekes az alap XP-ben a JVM nincs is benne!!!
  • Supergamer_real #16
    A lenyeg, hogy a fontosabb dolgokban egyetertunk.
  • Supergamer_real #13
    en csak arrol beszeltem amit szemely szerint is lattam/tapasztaltam.Sok olyan hiba van meg amirol a bugtraq nem is hallott ...

    "Vegyük szépen a microsoft.com-ot pl. amit a nap 24 órájában több ezren(!!) próbálnak feltörni, mindeddig sikertelenül. "

    Errol meg csak annyit, hogy RHC ha tudod mi az akkor ok ha nem akkor ugyis mindegy... a lenyeg az, hogy Magyarok is vannak kozottuk es nekik sikerult hazavagni az MS servert igaz csak egy rovid idore, meg 98ban.
  • Gabest #10
    Szerintem több embernek van dialupnál jobb kapcsolata mint legális xp-je nálunk.
  • Supergamer_real #9
    AI: Annyi legyen eleg, hogy eleg sokat mozgok azokban a korokben akik ezzel foglalkoznak (a sotet oldal:), megnyugtatlak vannak koztuk MO-rol is akik "erdekes dolgokat" tudnanak mutatni.Az elejen en is szkeptikus voltam, csak azt ne felejsd el, hogy azok a hibak amiket felraknak a bugtrqure es a tobbi hasonlo sitera mar korabban kihasznaltak vagy nem is lett publikalva - es meg mindig hasznaljak oket, eszrevetlenul.

    Feltetelezem te is fejlesztesz, akkor tudod, hogy az, hogy 3 ev alatt semmi sem tortent semmit nem jelent.Bocsanat, DE, azt, hogy meg senkit sem kaptak el...
  • CAD #6
    Sztem auto update kivallo, modemmel is hasznalhato bizonyos mb alatt... az sp1 meg biztos kint lesz vagy 100 helyen, akar honnan le le7lesz szedni.

    Egybknt aki lusta hogy letoltse a biztonsagi javitasokat, foleg a kritikus javitasokat... köhm, arrol megvan a velemenyem... a legtobb javitas parszaz kilobyte---mondjuk az sp1 az mar mas lesz... de az lenyegeben ezeket a javitasokat tartalmazza 1 csokorba, plusz csomo uj meghajto progit, meg azt a szoftveres menedzsedlo szart.
  • Supergamer_real #5
    Majd lesz Second Edition is ... (meg patchek ahhoz is)

    AI:Ez az auto-update lesz az uj behatolasi forras a hackereknek, virusatjarohaz, ezt most megmondom... (visszanezheted a cikket egy fel max egy ev mulva)

    De abban igazad van, hogy az otlet nem rossz.

    Thomas a 98 SE ben volt meg egy ket ujitas.Eg. Internet Sharing Wizard (es ez nem az egyetlen volt)