Franczy

Ősszel Nvidia újdonság áradat várható

Egy neves Wall Street-i elemző kiadott egy olyan jelentést, melyből többek közt fény derül arra, hogy az Nvidia Corporation idén ősszel állítólag nem kevesebb mint tizenkét új grafikuschipet fog bejelenteni, vagyis a az őszi hónapokban várhatóan nem győzzük majd kapkodni a fejünket, hogy az Nvidia éppen milyen grafikus megoldást jelentett be, és akkor az alvó oroszlánként aposztrofálható konkurenciáról még szót sem ejtettünk.

Az említett elemző nem más, mint Hans Mosesmann, a San Francisco-i Prudental Securities cég szakértője, aki a napokban azt követően hozta nyilvánosságra legfrissebb jelentését, hogy több Nvidia munkatárssal is konzultált a cég közeljövőbeli terveivel kapcsolatban, vagyis elmondható, hogy a jelentésben foglaltak nagy valószínűséggel teljesen valós alapokon nyugszanak. A jelentés megjelenését követően természetesen sokan szerettek volna pár kérdést feltenni Mosesmann úrnak, ugyanis az iromány sok esetben elég homályosan fogalmaz, azonban a jelentés készítőjét sajnos nem lehetett elérni, ugyanis cégének szóvivője szerint egy európai szakmai konferenciára utazott.

"Az Nvidia az elmúlt negyedévben jelentős befektetéseket hajtott végre, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az előttünk álló kilencven napban előkészítse tizenkét vadonatúj grafikuschipjének a bemutatkozását, vagyis kijelenthetjük, hogy az idei ősz az Nvidia kapcsán rendkívül izgalmasan alakul majd. A cég jelenleg NV30 fejlesztési kódnevet viselő vadonatúj grafikuschipjéről jelen pillanatban annyit lehet tudni, hogy 0,13 mikronos gyártási technológiával fog készülni, valamint, hogy óriási előrelépést jelent majd a cég korábbi, NV25-ös (GeForce4) grafikus megoldásához képest" - áll a Mosesmann által készített jelentésben.

A jelentésből sajnos nem derül ki, hogy az Nvidia ezen tizenkét vadonatúj grafikuschipje tulajdonképpen mi fán terem majd, vagyis egyelőre nem lehet tudni, hogy a tucatnyi újdonság milyen arányban épül majd a vadonatúj NV30-as architektúrára, illetve a cég korábbi grafikuschipjeire. Azon pedig gondolom már senki sem lepődik meg, hogy a Santa Clara-i (Kalifornia) székhelyű Nvidia munkatársai a jelentésben foglalt állításokat nem kívánták kommentálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Supergamer_real #12
    Nezd, olvasgass neha mas oldalt is mert onmagaban egy site kozel sem ad megfelelo tajekozottsagot... az, hogy ATI meg nVidia lesz, az tulzas... meg ugye nem is csak P4 meg Hammer lesz
  • CAD #6
    En sem tudom hogy jol tudom e de sztem intel es nvidia szekhelye is santa clara ;>

    nVidia bekaphatja... adna ki evente egy jo eros, tenyleg uj csipet, ne baszogatna az embert a hulyesegevel fel evenente...
  • Supergamer_real #2
    Ohhhhoohooo... csak nyugalom, ez meg csak a kezdet.Ebbol a szempontbol hamarosan visszasirjuk meg a mostani idoket... es a cpu is hagyjan ahhoz kepest ami most jon majd.... nezd vissza ezt a hozzaszolasodat oktoberben.