Franczy

ASUS V8460Ultra Deluxe grafikuskártya

Mint ismeretes, az Nvidia idén február elején jelentette be legújabb grafikuschip termékcsaládját, a GeForce 4-et, mely chipre az elsők között épített videokártyát a kiváló minőségű termékeiről ismert ASUS. Az ASUS különböző GeForce 4 chippekkel szerelt grafikuskártyái tehát a GeForce 4 hivatalos bemutatkozását követően már relatíve rövid időn belül megvásárolhatók voltak, azonban ez ügyben sokan úgy vélekednek, hogy az ASUS kicsit elsiette GeForce 4-es termékeinek forgalomba hozatalát. No nem arról van szó, hogy az ASUS ezen termékei esetleg nem nyújtanak megfelelő teljesítményt, vagy hogy nem első osztályú a minőségük, hanem csak arról, hogy lényegében teljesen megegyeznek a konkurencia által kínált hasonló kategóriás termékekkel, ami nem is meglepő, hiszen az ASUS a GeForce 4 esetében az eddigiekben szorosan kötötte magát az Nvidia referencia ajánlásaihoz.

Az ASUS képviselői a GeForce 4-es termékcsalád debütálásakor azt nyilatkozták, hogy az ASUS nem fog Deluxe verziójú GeForce4 Ti 4600-as grafikuskártyát piacra dobni, mert egy ilyen kártya túlzottan speciális tervezést és kialakítást igényelne. Ezzel szemben világszerte sok olyan vastag pénztárcájú felhasználó van, aki hajlandó lenne némileg magasabb összeget kifizetni egy olyan GeForce 4 Ti 4600-as ASUS videokártyáért, mely többek közt számos video ki- és bemenettel, valamint sztereoszkópikus, 3D-s szemüveg támogatással rendelkezik.

A tajvani cég vezetői a felhasználói igények maximális kielégítése végett úgy döntöttek, hogy a lényegében alig pár hete bemutatkozott, GeForce4 Ti 4600-as csúcs Nvidia grafikuschippel szerelt ASUS V8460Ultra némi ráncfelvarrásra szorul, vagyis végre minden feltétel adott ahhoz, hogy a cég megkezdje a némileg módosított, és számos új szolgáltatással ellátott ASUS V8460Ultra Deluxe forgalmazását. Az ASUS ezen vadonatúj csúcskategóriás grafikuskártyáján többek közt egy 300 MHz-es frekvencián ketyegő GeForce4 Ti 4600-as chip, 128 MB 650 MHz-es frekvencián működő DDR (Double Data Rate) SDRAM memória, TV-Out, Video-In, VGA valamint DVI-Out csatlakozók találhatók, és természetesen a 3D-s szemüveg sem hiányozhat az újdonság dobozából. Az ASUS V8460Ultra Deluxe egyébként elődjéhez képest komolyabb szerkezeti változásokon is átesett, és mindenképpen említésre méltó a rászerelt teljesen egyedi hűtési rendszer.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JZO #2
    hát aki meg tudja vennei, az meg fogja érezni a minőséget az biztos... nekem is ASUS cuccaim vannak.