JohnnyCage

Megoldódott a mobil sugárzás problémája?

Egy Hong-Kong-i társaság meglepően egyszerű, de mégis rendkívül leleményes ötlettel áll elő a mobiltelefonok állítólagosan káros sugárzásának felhasználótól való távoltartására.

A Group Sense nevű társaság egy olyan mobiltelefont készül kiadni Greenphone e688 néven, amely két, Bluetooth drótnélküli hálózati technológiával összekapcsolt külön darabból áll. A telefon maga az eFone nevet viseli, és gyakorlatilag csak kijelzőt, mikrofont, hangszórót, billentyűzetet, Bluetooth kommunikációs vezérlőt, és áramforrást tartalmaz. Az egység a szöveges üzenetek begépelésére, illetve elolvasására, hanghívások kezdeményezésére és fogadására használatos.


A telefon mobilkommunikációs magja, az eBox egy külön, téglatest alakú eszközben kapott helyet, és ebben található a SIM kártya, az üzeneteket és beállításokat tároló memória, illetve a mobilkommunikációs mag. Mivel az eBox zsebben, asztalon, táskában, vagy egyéb helyen is tárolható az eFone készüléktől 10 méteres távolságon belül, az elektromágneses sugarak beszélgetés közben sem érik a felhasználó fejét. - A feltehetően egészségre ártalmas mobil sugárzást egy rendkívül kis teljesítményű, gyenge rádióhullám váltja fel - mondta Stuart Tan, a Group Sense fejlesztési menedzsere.

Tan elmondása szerint a társaság jelenleg végzi az új készülék SAR (Specific Absorption Rate - Jellemző Abszorpciós Érték) mérését. Mint ismeretes, a SAR érték azt mutatja meg, hogy a mobiltelefon sugárzásából mennyi nyelődik el az emberi testben.

Az elmúlt években rengeteget lehetett hallani a mobiltelefonok emberi egészségre káros vagy kevésbé káros sugárzásáról. Bár a kérdésben egymásnak ellentmondó tanulmányok láttak napvilágot, a probléma minden bizonnyal nem hagyható figyelmen kívül.

A Greenphone e688 még ebben a hónapban megjelenik az ázsiai piacon, a készülék áráról egyelőre azonban nincs információ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)