Franczy

Amerikában csökken az Xbox ára

Különböző források szerint a nagyobb amerikai kereskedések már javában arra készülnek, hogy napokon belül bejelentik a Microsoft első játékkonzoljának, az Xboxnak az árcsökkentését. A Microsoft képviselői ezen értesüléseket sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták. Szakértők szerint az Xbox már igencsak rászorul egy kiadós árcsökkentésre, ugyanis a Microsoft a nyár közeledtével csak ilymódon tarthatja fenn az érdeklődést a konzol iránt, melynek fogadtatása egyébként a világ szinte minden régiójában különböző volt. A Microsoft sokak szerint május 20-án, a Los Angelesben megrendezendő Electronic Entertainment Expo (E3) első estéjén jelenti majd be az Xbox árcsökkentését, mely bejelentésre ennél megfelelőbb helyszínt és időpontot a cég keresve sem találhat. Mint ismeretes, az E3 az elektronikus játékipar egyik legrangosabb eseménye, melyen minden, magára valamit is adó cég képviseltetni szokta magát.

A Microsoft a tavalyi év végén, egészen pontosan november 15-én mutatta be az Xboxot, melyből azóta idén március végéig mintegy kétmillió darabot adtak el az Egyesült Államokban. Amerikában tehát mindenképpen sikeresnek mondható a Microsoft-féle játékkonzol debütálása, a helyzet Japánban és Európában azonban korántsem ilyen kedvező, hiszen ezen piacokon nagyon komoly erőkkel van jelen a Sony sikeres játékkonzolja, a PlayStation 2, melynek következtében a Microsoft a világ ezen régiójában nem tudta teljes mértékben teljesíteni az Xbox-szal kapcsolatos terveit. A Microsoft egyébként nagyon helyesen időben felismerte, hogy az Xbox ezen régiókban nem teljesít túl jól, éppen ezért a konzol árát Európában és Ausztráliában már a debütálást követő hatodik héten több mint 38 százalékkal csökkentette.

Visszatérve az amerikai piacra, a Microsoft játékkonzoljának ezen a piacon elsősorban azzal a Nintendo-féle GameCube-bal kell megküzdenie, mely az Xbox debütálását követően három nappal később jelent meg, valamint azzal a Sony-féle PlayStation 2-vel kell felvennie a harcot, mely 2000 novemberében debütált a piacon, és amelyből az Egyesült Államokban eddig mintegy 11 millió, világszinten pedig több mint 30 millió darabot adtak el. A Nintendo GameCube egyébként 199 dollárba, a Sony PlayStation 2 pedig 299 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bekomman #10
    Az emu szerintem valami oprendszer szerű lehet, mert semmi olyan nincs a boxban ami a gépben ne lenne.
  • CybearBoy #3
    Én még nem hallottam ilyenről, de nem tartom kizártnak, mivel az XBOX felépítése igen hasonló a PC-jéhez, a 2 platform közötti portolás is jóval könnyebb, mint mondjuk PS2-PC esetében.
  • Kosh #2
    még nem hiszem, hogy lenne működő emu, de az biztos, hogy lesz és mivel a hw pc alkatrészekből épül fel, nem is olyan sokmindent kell "emulálnia"