Franczy

Több száz MB memóriával szerelt 3Dlabs videokártyák

A különböző professzionális grafikus megoldásairól ismert 3Dlabs képviselői a kaliforniai Sunnyvale-ben a napokban bejelentették, hogy a cég két vadonatúj, nagy teljesítményű munkaállomásokba szánt grafikusgyorsítója, a 3Dlabs Wildcat III 6110, valamint a 3Dlabs Wildcat III 6210 mostantól kezdve világszerte elérhető. A cég két új "vadmacskáját" a 3Dlabs Wildcat Partner Programban résztvevő nagyobb disztribútorok, valamint minősített rendszerintegrátor cégek forgalmazzák. A 3Dlabs képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a professzionális grafikusok a cég vadonatúj Wildcat III grafikuskártyái bármelyikének megvásárlásával olyan nagyteljesítményű OpenGL kártyához jutnak, mely mind az integrált memória, mind a szolgáltatások körét tekintve világelsőnek számít.

Klikk ide!

A cég által ultra high-end kategóriába sorolt 3Dlabs Wildcat III 6210 típusjelzéssel rendelkező grafikuskártya nem kevesebb mint 416 MB integrált grafikusmemóriával rendelkezik, azonban ez ügyben a kisöccsnek sincs szégyenkezni valója, ugyanis a 3Dlabs Wildcat III 6110 típusú professzionális videokártyán 208 MB integrált memória kapott helyet. A korábbi Wildcat II típusú 3Dlabs grafikuskártyákhoz képest kétszer akkora memóriával megáldott újdonságok a szolgáltatások terén sem szenvednek hiányt, így többek közt mindenképpen említésre méltó a multi-texturing, bump-mapping és cube-mapping támogatás, a harminckét darab fényforrás hardveres módon történő kezelése, a tizenhat mintás SuperScene anti-aliasing eljárással való kompatibilitás, a háromdimenziós volumetrikus textúrázó képesség, a két darab DVI kimenet, valamint az OpenGL 1.3, illetve OpenML 1.0 kompatibilitás.

Klikk ide!

"A különböző disztribúciós csatornákon keresztül immár világszerte elérhető, újgenerációs 3Dlabs Wildcat III grafikusgyorsítók révén a professzionális felhasználók olyan nagyteljesítményű és széles szolgáltatási körrel rendelkező grafikus munkaállomásokat állíthatnak össze, mint amilyenre éppen szükségük van. A 3Dlabs Wildcat Partner Program továbbra is nagy sikernek örvend, ily módon pedig a professzionális grafikus megoldásokra igényt tartó felhasználók továbbra is biztosak lehetnek abban, hogy hozzájuthatnak a világ leggyorsabb grafikusgyorsítóihoz" - nyilatkozta bejelentés kapcsán Drew Singh, a 3Dlabs eladási részlegének igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ligend #23
    Egy SPECviewperf® 7.0 benchmark erteket orommel latnek az otthoni gepedben zizgo 5110-rol. Gondolom a ceg allta a szamlat, vagy Te tervezed a 4-es metrot ha ilyenre futja. :-)

    Mas:
    Szamomra teljesen egyertemu (volt) hogy ez a kartya nem gamer kartya, epp ezert nem tudom miert kevernek az ugybe egyesek "hetkoznapi embereket" - egyszeruen ez nem nekik keszult. A nyugati ember szamara is olyan mint nekunk - ha ezzel dolgozik, akkor megveszi, maskulonben nem.

    A munkagepek arain is hanyattesnenek az emberek, megsem almodozik arrol senki hogy reggelente daruval vagy kombajnnal menjen munkaba. :-) Azok sem feltetlenul gyorsabbak vagy kenyelmesebbek mint egy szemelyauto, megis tobbszorose az aruk. Ebben az esetben viszont szerintem mindenkinek egyertelmu hogy nem egy kategoria a ketto. Ugyanez van itt is.
  • Supergamer_real #21
    Ez egyenlore nem a hetkoznap ember szamara megengedheto kategoria... valszeg egy nyugeti ember szamara is olyan mint a vadonatuj Gef 4 ultra (a megjelenes honapjaban) egy Magyar embernek...
  • Ligend #20
    Szerintem egy kisebb auto ara lehet egy ilyen kartya. Szetneztem, es a "gagyi" Wildcat II 5110-es modellek arai $1500 (kb. 400e HUF), illetve $3500 (940e HUF). Es ezeken meg csak nincs is 400mega RAM! Kepzelem hogy az uj generacios Wildcat III-asok mennyibe kerulhetnek, de nem lepodnek meg 4000-5000 dolcsin sem...
  • Supergamer_real #18
    Igen az inkabb VLIW mint WLIW

    no such word as wery:)
  • Rive #16
    Vagy VLIW? Előfordul, hogy elbizonytalanodom...

    Illetve...
  • Rive #15
    Nem, ezek általában speciális WLIW processzorokkal vannak szerelve ;)
  • FreeHome #13
    Nokia 6110
    Nokia 6210
    ehh
  • HealerGOD #12
    A Bitchin Fast 3D volt :-)
  • sztavrosz #10
    Ha ez egy kamu kép, akkor nagyon profi munka. Mennyibe kerülhet egy ilyen kártya?
  • CSOCSO #9
    :) ez zoral:9 emlékeztek arra vicces képre amikor csináltak persze csak képen egy VGA kártyát?:))) vagy fél méteres volt a kártya:) volt rajta minden:9 volt rajta ATi meg voodoo meg minden amit el lehet képzelni:) nagyon komoly volt a kép:)