Spencer

BUX után itt a STUX!

Az első hétre meghirdetett jegyzés minden várakozást felülmúlt, és már első nap elfogyott mind a fél millió darab Bajor Imre részvény. Bajor művész úr ezzel a "kicsi huszáros" vágással azonnal az első helyre ugrott a 160 legismertebb és legnépszerűbb közéleti személyiség népszerűségi versengésében. Nem maradt olyan magyar sztár, akinek a részvényéből ne jegyeztek volna a játékosok legalább 1 darab részvényt, bár ez nem is csoda, hiszen már az első héten több mint 52 millió részvény talált gazdára a kereskedni vágyó játékosok között.

Az első héten azonban nemcsak jegyezni lehetett, hanem akiknek a részvényéből elfogyott a vételre kibocsátott 500.000 darab, azoknál a tényleges tőzsdei kereskedés is beindulhatott. Az első a már említett Bajor Imre volt, majd szorosan a nyomában már másnap elkezdődött Gálvölgyi János, Konta Barbara és Fábry Sándor részvényeinek adás-vétele is. Az első héten bekerült a SztárTőzsdére a még mindig népszerű Kovács (KoKo) István, valamint a Találkozások egyik műsorvezetője, Barta Sylvia is. A hét végéhez közeledve a Heti Hetes további sztárjai is erősödni kezdtek, így Jáksó, Havas és Verebes is megjelent a tőzsdén.


Az első hét kereskedésének összefoglalása röviden a következő lehetne: Bajor és Gálvölgyi párbajával indult a hét, majd a szombat közeledtével beindultak a "humor nagyágyúi". Azonban mindenkit állva hagyott a Barátok Közt bombázó Hoffer Esztere (Konta Barbara), aki már a harmadik napon átvette a legnépszerűbb sztárnak dukáló legmagasabb árfolyamot, és vasárnap estig sem tudták ebből az előkelő pozícióból letaszítani. napi 2-300 forintos emelkedéssel immár 2000 forint felett cserélnek gazdát a részvényei.

A vasárnap esti rangsor második helyén továbbra is Bajor Imre szerepel, de szorosan a nyomában - közel azonosan 1820 forintos árfolyamon - üldözi őt Gálvölgyi és Fábry. KoKo és Havas között is találunk közel 100 forint különbséget, azonban ez az elkövetkező napokban még sokat változhat. Az első héten a kereskedés volumene meghaladta az egy milliárd forintot, míg a SztárTőzsde összesített indexe - a STUX - 1273 pontonon zárt.

Játékinformáció

Két évvel ezelőtt jelent meg a hazai online játékok között egy kuriózumnak számító játék, a SztárTőzsde. Néhány hónappal ezelőtt fordulat állt be a játék fejlődésében: az RTL Klub Online és a játék fejlesztője, az eVolution Media stratégiai szövetségre lépett. Ennek a partnerkapcsolatnak az eredményeként április 29-től megújult külső és továbbfejlesztett tartalom várja a sztartozsde.hu a látogatóit.

Mostantól a már megszokott szolgáltatások mellett számos újdonság várja az oldal látogatóit. A virtuális kereskedés teljes egészében az igazi tőzsdék kereskedésén alapul. Azok a játékosok, akik nem igazán jártasak a tőzsde világában könnyedén elsajátíthatják a kereskedést, mert a tőzsde szimuláció mindenki számára közérthető. Akár az igazi tőzsdén, itt is jegyezhetők a részvények. Április 29-től indult a jegyzés, s egy héten át a legkülönbözőbb kategóriákban jegyezhetők a hazai sztárok. Kezdetben valamennyi játékos 5 millió forintos virtuális tőkével rendelkezik, s ezt az induló összeget fektetheti hazai sztárrészvényekbe. A művészek, zenészek, médiasztárok, szexszimbólumok és sportolók közötti válogatást segítik a sztárokról szóló friss hírek. A további tájékozódás segíti egy online sztárgaléria, amely a hazai internetes világ egyik legnagyobb sztárok fotóit tartalmazó adatbázisa. Míg az igazi tőzsdén a sikeres tranzakciók nyereség formájában realizálódnak, addig a SztárTőzsdén a legsikeresebben kereskedő játékosok jutalma egy-egy értékes nyeremény hetente, havonta.


S hogy azok is tisztában legyenek a sztárindexek (STUX) alakulásával, akik csak ritkábban látogathatnak el a SztárTőzsdére, az RTL Klub Találkozások című magazinja napi összefoglalóban számol be a STUX-indexek aktuális állapotáról.

Egy induló tőzsdéről lévén szó, minden árfolyam rohamszerűen felfelé tart, igaz a napi kereskedésben azért találunk kisebb ingadozásokat. A spekulánsok előszeretettel lovagolják meg ezeket a napi hullámokat, hogy ez által jussanak minél több virtuális forinthoz.

A felfutó tőzsde jellegnek köszönhető, hogy a naponta megjelenő sztárhírek még nem gyakorolnak túl nagy befolyást a sztárok árfolyamára. De ezen ne is csodálkozzunk, hiszen előbb ki kell alakulnia egy sorrendnek a sztárok között, hogy aztán a különböző hírek a valós tőzsdéhez hasonlóan változásokat okozzanak a kialakult népszerűségi indexekben.

Hogyan találják ki a játékosok, hogy melyik sztár mennyit ér meg számukra? Az első hét tapasztalata alapján leginkább a társaikkal folytatott beszélgetésekből. A SztárTőzsde fórumában heves viták folynak az egyes sztárok szobáiban többek között arról is, hogy ki az, akibe érdemes pénzt fektetni. Mások inkább arra a kérdésre keresik a választ, vajon tényleg Konta Barbara-e Magyarország legszexisebb nője.


Hatalmas volt az érdeklődés a várólistás sztárok iránt is, ahol a négy Barátok Közt szereplő közül Deutsch Anita (a sorozatban Szilágyi Andrea) már 4000 feletti szavazatszámot tudhat magáénak. A várólistásokra további egy hétig lehet még szavazni a SztárTőzsde oldalain, hogy aztán a győztes a tőzsdei kereskedésben is megmérettethesse magát.

Az első jegyzési időszak ugyan hétfőn lejárt, 60 sztár részvényeit máris lehet adni-venni, a többi 100 sztár részvényeire pedig még lehet vételi ajánlatokat tenni. A SztárTőzsde még csak most indult, így mint minden tőzsde, így a SztárTőzsde is felfutóban van, az árak alacsonyan szállnak. Érdemes tehát jegyezni, vásárolni, eladni. S hogy ki-ki minél nagyobb virtuális profit tudjon realizálni, érdemes spekulálni!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #15
    Ez naggyon gáz!
  • CybearBoy #14
    :)))))
  • Supergamer_real #9
    Szerintem is baromi nagy szanalom... Ekkora egetvero baromsagot mar reg nem lattam...

    A csaj meg... a szaja egyik vege le a masik meg fel... elegge felresikerult szerencsetlen kislany... bruhahaha sztartozsde
  • NasaTm #8
    Gabest ott a pont :) Bazz most nagyon rohogok a hozzaszolasodon :)
  • Gabest #6
    Csak azért szidjátok hogy essen az ára és olcsóbban vehessetek belőle :P
  • St #5
    a szája a legjobb, 10 pontos :)
  • Veriel #4
    Az is mekkora gaz, hogy Konta Barbi a legjobb no....
    Nem akarom fikazni, mert nem csunya, egyatalan nem. De ma is lattam 5 csajt a metron meg az utcan, akik mellett elbujhatna.. na mindegy.
  • Veriel #3
    Sok majom.
    Istenem...
    Azert amerikaban van olyan szinesz meg ismert szemelyiseg, aki nem adja minden szarhoz a nevet meg az arcat. Itt meg chipstol kezdve rtlklubon at hadd ne soroljam... Ah, tok kiabrandito. Csori orszagban elunk.
  • NasaTm #2
    Kontbanak kar, hogy lognak a mellei es a szaja het bazeg :)))) Na mindegy :)