JohnnyCage

A Nintendo is beszáll az online játékba

A japán Nintendo, amely ezidáig meglehetősen tartózkodó volt az online játékokkal és szolgáltatásokkal kapcsolatban, egyes hírek szerint hamarosan mégis bekapcsolódik a piacba.

Egyes, a társasághoz közeli hírforrások szerint a konzolgyártó hamarosan nyilvánosságra hozza online játékokkal, illetve a GameCube játékkonzolhoz készülő internetes szolgáltatásokkal kapcsolatos stratégiáját. A névtelenséget kérő hírforrás szerint a bejelentésre a május 21-én megrendezésre kerülő Electronic Entertainment Expo (E3) kiállításon kerülhet sor.

A Nintendo képviselői egyelőre sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudták a hírt.

A 199 dolláros GameCube játékkonzol online játékokkal és szolgáltatásokkal való felvértezésével a Nintendo a rivális Sony és Microsoft cégeket követi, amelyek már korábban belevetették magukat az online játékok piacába.

A Nintendo vezetősége korábban -meglehetősen diplomatikusan- úgy fogalmazott, hogy csak akkor kívánnak belépni a jelenleg még gyermekcipőben járó online játékok piacára, ha annak valóban értelmét látják. A társaság korábban azt is közölte, semmi technikai akadálya, hogy a GameCube három alsó, üres portjának valamelyikére később modemet, illetve broadband hálózati adaptert lehessen kötni.

Ipari megfigyelők szerint egyébként az idei E3 kiállítás egyik fő témáját az online játékok, illetve azok kialakulóban lévő piaca fogják szolgáltatni. A Sony korábban bejelentette, hogy anyagi támogatást fog nyújtani a kiadóknak az online játékok fejlesztésének ösztönzésére, a szoftveróriás Microsoft pedig már régóta azt hangoztatja, hogy Xbox játékkonzoljának felhasználói az internet hozzáférésen keresztül frissíteni tudják majd játékaikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Deni #9
  Minden gépet megveszek és utána nézem, hogy hol a pénzem ......................!
 • Deni #8
  Mi ez a dili ?
 • CSOCSO #7
  ezt a sok faszt aki nem vállalja fel magát bazzeg!!!
  1) a nintendo nem fog pusztulni tul sok jo régi agez jn feldolgozva ami kibasztt jo lesz eu ban pl kurva jol megy a gc!!
  jocc neked meg annyit hogy nagyon kis szánalmas buzi vagy!!!
  1)a star wars sehol nem szaggat be csak belassul!! azaz 60 fps ről leesik 30 ra:)!
  a többi sem rakás szar.. amugy bazzeg 20 gamezzal jött ki.. a ps2 2 gamezzal jött ki:)!!
 • CSOCSO #3
  :)))))))))))
 • AnarchoiD #1
  elkepzelem ahogy egy xbox tulaj orakat tolt majd el a neten, hogy a gepe letoltse a rengeteg patch-ot a jatekaihoz ;))))