JohnnyCage

Először nyílik lehetőség a Foci VB követésére a weben

A futball rajongói az idei évben első alkalommal, már a világ bármely pontjáról nyomon követhetik a Labdarúgó Világbajnokságot az interneten, közölte az internetes óriás Yahoo! hétfőn.

A Yahoo!, a német KirchSport, és a FIFA a napokban olyan megállapodást kötött, amely szerint az érdeklődők mind a 64 mérkőzést nyomon követhetik majd a világhálón keresztül is. Mint ismeretes, a 2002-es Labdarúgó Világbajnokság május 31. és június 30. között kerül megrendezésre Dél-Koreában és Japánban.


Tonya Antonucci, a Yahoo! menedzsere elmondta, a társaság reméli, hogy a focirajongók százezrei fognak belépni a 19,95 dolláros díjú online szolgáltatásba a világ legkülönfélébb pontjairól. - Úgy véljük, hogy az esemény iránt világszerte óriási az érdeklődés, és a webes szolgáltatásunk sikeresen ki fogja egészíteni a televíziós közvetítést - mondta a vezető. - A rajongókban határtalan szenvedély él a játék iránt, és reméljük, hogy az online szolgáltatás felhasználóinak száma hatjegyű lesz.

A FIFAworldcup.com weboldal sikerét az is megalapozhatja, hogy Dél-Koreában és Japánban jelentős időeltérés van mind Európához, mind Amerikához képest, amely az internetes technológiákkal könnyebben áthidalható, mint a televízióval.

A szolgáltatás a következőket ígéri:

 • Minden mérközésről 4 perces videóösszefoglaló, amely annak végétől számított 3 órán belül elkészül
 • Hat nyelvű kommentár (angol, francia, japán, koreai, spanyol, és német)
 • Szöveges összefoglalók, képek a legérdekesebb pillanatokról
 • Exkluzív képernyővédők, videókkal színesített történeti áttekintés a legutóbbi 10 Foci VB-ről

  "Ez egy rendkívül fontos megállapodás, amely új kort nyit a kommunikációban, és tovább bővíti a futballrajongók által elérhető lehetőségek skáláját a képességgel, hogy a világ bármely pontjáról kövessék az eseményeket" - mondta Sepp Blatter, a FIFA elnöke. "Külön örülök, hogy mindez a felek teljesmértékű összefogásával valósult meg, a televíziós közvetítőpartnerek szerepének tiszteletben tartásával."
 • Hozzászólások

  A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
  Bejelentkezéshez klikk ide
  (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #3
   Csak azért kell fizetni, hogy ne kényszerítsék térdre a sávszélességüket már az első másodpercekben :)