JohnnyCage

Nem szerepelnek jól az Xbox játékok

Március elején úgy látszott, hogy a Microsoft Xbox játékkonzoljához készült játékok a hónapban igen jó eredményt fognak elérni. A hónap második fele azonban gyengén alakult a szoftveróriás számára, és végül alig került Xbox játék a TOP20-ba.

Az NPDFunworld jelentése szerint március 3. és 16. között hat Xbox játék került fel a videójátékok TOP20-as listájára. A hónap teljes egyészét tekintve az Xbox játékok azonban csak a 19. és a 20. helyet tudták megszerezni. A márciusi hónap összeségében is visszaesést hozott az Xbox játékok számára, mivel februárban még három játék képviselte a konzolt a listán, amelyből kettő TOP10-es volt. A két TOP10-es játékszoftver azóta teljesen eltűnt a listáról.

Mint ismeretes, a Microsoft az Xbox gyenge európai és japán szereplése miatt a közelmúltban 40 százalékkal csökkentette előjelzéseit a konzol várható eladásait illetően.

A TOP20-as listát négy hónapon keresztül vezető "Grand Theft Auto 3" márciusban elvesztette vezető helyét. A Take-Two sikerjátéka a második helyre csúszott, az első helyet pedig a Nintendo "Supermario Advance 2" Game Boy Advance játéka szerezte meg. A hónap legsikeresebb játékkonzolja a Sony PlayStation 2 volt, amely kilenc játékával került fel a huszas listára, amelyből négy a TOP10-be is bekerült. A PlayStation 2-n is játszható PlayStation One játékok három helyet követeltek a TOP20 listán. A többi platform három, vagy kevesebb játékkal szerepelt a listán.

A legsikeresebb kiadó leányvállalatait és közösvállalkozásait is beszámítva az Electronic Arts Inc. volt hat TOP20-as játékkal. A Take-Two öt helyet bérelt ki a listán, a többi kiadó pedig kettő, vagy kevesebb játékkal képviselte magát az élmezőnyben.

A hónap legnagyobb vesztese a Take Two gondozásában megjelent "State of Emergency" volt, amely a 2. helyről a 14. helyre esett vissza egy hónap alatt. A márciusi TOP20 játéklistára nyolc új játék került fel. Ezek mindegyike februárban vagy márciusban jelent meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lighting Mantis #21
    Nagy hülye vagy ha abszolút windows platformnak hiszed az Xbox-ot.
  • Laci73 #18

    Érdekes lenne megtudni hogy Billinek és a jól fizetett tanácsadóknak honnan jött az Xbox-ötlete. Szerintem az egész egy ügyes húzás:
    a., Az Xbox révén a legfiatalabb korosztályok is megkapják a beetetést: tíz-húsz év múlva jó MicroSoft vásárlók lesznek.
    b., Kevés szó esik róla de az Xbox is egy Windows platform. A nagy túlélő Windows...
    c., Egyre több helyre, otthonba fúrja be magát a Microsoft, kinőve az irodák világát. Ja, hogy ebbe más tönkre megy, kit érdekel. Úgyis pert nyerünk...
  • Supergamer_real #16
    Az ar mar majdnem egy fel honapja 199Font.321 euron.Ezt tobb helyen is ellonorizheted.
    www.dixons.co.uk

    Ebbol nem hiszem, hogy meg 40%ot engedne az MS.
  • Xboxman #13
    Greg2!

    Ha arra a Soniq által beírt hülyeségre(tudod:a Zalaegerszegi Xbox benfentesre)utalsz ,azt el ne hidd bazze!
  • Xboxman #7
    haha...ha ez vicc volt akkor jót röhögtem:)))
    Ha meg komoly: akkor húzz a faszba máshova hazudozni.Xbox emu nincs!!!
  • Kosh #4
    na ennyit arról, hogy "hát a konzol lehet, hogy kevésbé fogy de majd a játékok jobban szerepelnek"

    maga az xbox is gyér, és úgy látszik a játékokkal sincsen a közönség megelégedve
  • GAMECUBE #3
    Amerika.
    De ez evidens i think.
    NAlunk eselytelen hogy ez legyen a felallas.
    Japanban a MArio Advance 2 karacsonykor jelent meg, nem lehet most slager.
    Es ott a GTA3 nem nagyon kelendo, es a listaban nem szerepelnek ovi gagyi nevek:
  • rolika #1
    vazeg, idevághatnátok, hogy melyik régióból van a hír, mert nem mindegy