JohnnyCage

Megjelent a RealVideo 9

A RealNetworks Inc. szerdán kiadta a RealVideo videótömörítési technológia legújabb, kilences verzióját, amely a társaság szerint jelentősen feljavíthatja a modemes kapcsolaton továbbított videók minőségét.

A RealVideo 9 a RealNetworks legújabb audió- és videótömörítési technológiája, amellyel a webes tartalomszolgáltatók eltárolhatják, illetve az interneten keresztül továbbíthatják videóklipjeiket és hírközleményeiket. A RealNetworks szerint a RealVideo legújabb változata 30 százalékkal jobb hatásfokkal tömöríti össze a videóinformációt, mint a RealVideo 8, ami a szolgáltatók számára 30 százalékos költségcsökkentést jelent. Az új változat negyedakkora tárterületen képes eltárolni egy audió- és videófelvételt, mint a digitális televízióközvetítésekhez jelenleg alkalmazott MPEG-2 szabvány anélkül, hogy a minőség romlana, állítja a társaság.

A RealNetworks úgy véli, az új technológiával végre megoldható lesz a videófelvételek zökkenőmentes továbbításának kérdése a lassú, modemes internetkapcsolattal rendelkező felhasználók felé. A RealVideo 9 DVD minőségű videó továbbítására képes a szélessávú internetkapcsolatokon keresztül, de a technológia immár a modemes hozzáféréssel rendelkező felhasználók számára is elfogadható minőséget biztosít. Az új codec (Compressor/Decompressor - Tömörítő/Kitömörítő) a társaság szerint úgy lett kialakítva, hogy a lejátszás számítógépes monitoron és TV-n egyaránt lehetséges legyen.

Az elemzők szerint az új technológia leginkább a modemes kapcsolattal rendelkező felhasználók számára jelent komoly előrelépést. Az Egyesült Államokban jelenleg mintegy 53 millió felhasználó kapcsolódik a világhálóra 56 kbps-os, vagy lassabb modemekkel. "Ezzel végleg betörtek az otthonokba" - mondta Richard Doherty, az Envisioneering Group egyik elemzője. "Egy CNN hírvideót, vagy egy Warner Bros. zenei videófelvételt nézel, és egyszercsak minden folyamatossá, lággyá válik, és nem szaggat. Ezt már tényleg videónak lehet nevezni, nem képregénynek."

A RealNetworks szerdán jelentette be az új RealAudio Surround-ot is, amely a házimozi rendszerrel rendelkező felhasználók számára jelent óriási előrelépést. A társaság egyébként az MPEG-4 következő verzióját fejlesztő Joint Video Team csoportnak is átadta a RealVideo 9 egyes komponenseit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeddyBeer #10
    Engem a fraktál tömörítéses képekre emlékeztetnek a kontúrok, főleg a viszonylag alacsonyabb bitrátásak. Bár azoknál itt mosottabb a kép. Szerintem vmi hibrid dolog lehet.
  • TeddyBeer #6
    A "régi" realplayer lejátssza az új cuccost, csak el kell indítani egy új .rm-et, és letölti a player magának az új codecet.
    Egyébként nem érdekem, hogy meg legyetek győzve, hacsak nem annyiból, hogy nem szeretem a "több CD, vagy xar minőség" dilemmát. Mert mindkettőt rossznak tartom, tehát én örülnék olyan megoldásnak amivel 1CD-re is az eredetihez hasonló minőséget lehet varázsolni. Hogy ez real, vagy valami egész más, az nekem tökmindegy.
    Mindenesetre azért írtam, azt a file-t amit írtam, mert a 750kbs pont megfelel egy CD-re, és a képminőség elsőre tökéletesnek mondható. Csak ennyi.
  • Pheel #5
    Ezt a RealOne-t simán ReAlone-nak olvastam. Rulz :)
  • CSOCSO #4
    amugy komoly amit itt leirnak..
  • CSOCSO #3
    hát nemtom hogy csiáljátok én nem találtam uj realplayert.. nekemis csak az uj realone van meg.. de azt utálom...
  • Pheel #2
    Engem nehéz lesz meggyőzni, de sok sikert kívánok hozzá! A 8-as mindenesetre egy óriási nagy sz_r volt. A kezelőfelület meg kezelhetetlenfelület volt. A RealNetworks átértelmezte a standardokat a 8-assal :)
  • TeddyBeer #1
    http://www.realnetworks.com/solutions/leadership/realvideo.html

    Figyelmetekbe ajánlom az "I am Sam, 750kbps" feliratú letölteni valót. Úgy látom alakul az 1CD-s DVD ripek jövője. :)