JohnnyCage

Első vezérigazgató váltására készül az AMD

W. J. Sanders 33 évi "uralkodást" követően csütörtökön átadja vezérigazgatói pozícióját Hector Ruiz-nak, a társaság jelenlegi elnökének. Sanders egyébként nem távozik a chipgyártótól, és továbbra is a vezetőségi tanács elnöke marad.

Hector Ruiz
Jerry Sanders, az AMD "mindenhatója" a chipgyártó társalapítója volt, és 33 éven keresztül vezette a társaságot, amely méltán mondható rendkívülinek. Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a vezérigazgatói pozíciót az a Hector Ruiz foglalja el, aki a Motorola-tól igazolt át a társasághoz.

Az új vezérigazgató kinevezésére New Yorkban, az AMD éves részvényesi találkozóját követően kerül sor csütörtökön. A 65 éves Sanders a továbbiakban a vezetőségi tanács elnöke lesz, és aktív szerepet kíván vállalni a társaság hosszútávú piaci stratégiájának kialakításában.

A Motorola-tól érkezett Hector Ruiz az AMD-ben ezidáig eltöltött három éve alatt igen jó kapcsolatot alakított ki Sanders-szel. "Minden területen jól kijöttek egymással" - mondta Dan Scovel, az AMD volt alkalmazottja, aki jelenleg a Needham & Co. Inc. piackutató cég egyik elemzője. "Hector a mindennapi teendőket végezte, és továbbra is el fogja látni a feladatot" - tette hozzá Scovel. Az új vezérigazgató a jövőben azonban a társaság hosszútávú terveit is maga fogja kidolgozni.

Mindez az elemzők szerint azonban nem jelenti azt, hogy az AMD eltérne jelenlegi útirányától. A társaság az első Hammer processzor sorozatok kiadásáig aligha fog változtatni stratégiáján. "A köztes korrekciókon kívül a társaságok általában nem térnek el az előre kijelölt irányvonaltól" - mondta Joe Osha, a Merrill Lynch & Co. Inc. egyik elemzője. "Hozzávetőleg egy év múlva lesz majd először észrevehető Hector változtatásainak nyoma" - tette hozzá Osha.

Az AMD Jerry Sanders irányítása alatt áttért a 64/32 bites processzorok világába, megkezdte a gyártást az új, 130 nm-es csíkszélességű chipgyártási eljárással, és a tajvani UMC-vel közösen belefogott első, 300 mm-es alapanyagokat alkalmazó gyárának építésébe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)