Franczy

Új Unisys szerverek hétfőn

A Unisys egyike azon kevés cégeknek, melyek a piacvezető IBM mellett továbbra is foglalkoznak mainframe számítógépek fejlesztésével és forgalmazásával, és ez a cég most hétfőn vadonatúj high-end számítógépekkel fog előrukkolni. Különböző források szerint a Unisys képviselői hétfőn a cég ClearPath Plus termékcsaládjába tartozó, minden eddiginél nagyobb teljesítményű nagyszámítógépeket jelentenek majd be, melyek egyébként sok közös hardverelemmel rendelkeznek majd a cég ES7000 típusjelzésű többprocesszoros Windows-os szervereivel. A cég új ClearPath Plus nagyszámítógépei az ES7000-es szerverekhez hasonlóan képesek lesznek arra, hogy a régebbi mainframe operációs rendszerek mellett Windows 2000 operációs rendszert is működtessenek. A Unisys high-end rendszerei esetében vetélytársaihoz hasonlóan alkalmazza az úgynevezett particionálás technológiát, mely megoldás arra szolgál, hogy a fizikailag egy darab szervert több, egymástól látszólag teljesen független, más operációs rendszert futtató szerverre ossza fel.

A Unisys képviselői hétfőn várhatóan három újdonságot jelentenek majd be. Ezen újdonságok közé tartozik a Unisys ClearPath Plus CS7402 típusjelzésű számítógép, mely maximálisan négy processzort képes kezelni, és amely rendszer egyaránt képes az OS2200, valamint Windows operációs rendszerek futtatására. A Unisys ClearPath Plus CS7402 kezdőára 413 ezer dollár lesz. Az eggyel magasabb teljesítménykategóriába tartozó Unisys ClearPath Plus SP7201 típusú rendszer némileg többe, egész pontosan 587 ezer dollárba (kezdőár) kerül, mely összegért a vásárlók egy olyan MCP operációs rendszerrel szerelt rendszert kapnak, mely akár nyolc, egymástól teljesen független részre particionálható, vagyis osztható fel.

A cég ugyancsak hétfőn debütáló új csúcsmodellje a keresztségben a Unisys ClearPath Plus CS7802 nevet, jobban mondva típusjelzést kapta. Az OS2200 és Windows operációs rendszerek futtatására képes rendszer akár harminckét OS2200 partíció kezelésére is képes, míg elődje "csak" tizenhat ilyen partíció kezelésére volt képes. Processzorok terén is hasonló a helyzet, ugyanis a Unisys újdonsága elődjétől eltérően tizenhat helyett már harmickét processzort is képes befogadni. A Unisys ClearPath Plus CS7802 óriási teljesítményét és széles szolgáltatási körét azonban meg is kell fizetni, ugyanis a rendszer kezdőára nem kevesebb mint 2,9 millió dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!