JohnnyCage

AMD: Ezt nevezem!

A processzorgyártó Advanced Micro Devices (AMD) a közelmúltban kérvényt nyújtott be az Amerikai Szabványügyi Hivatalhoz két olyan név márkanévként való bejegyzéséért, amelyeket várhatóan a Hammer processzorok fognak viselni.

A társaság még március folyamán nyújtott be kérvényt a Metaron és Opteron márkanevek levédéséért. A két új márkanév mellett a chipgyártó tavaly decemberben az AMD Forteon, AMD Multeon, és AMD Vanton neveket is levédette csakúgy, mint az AMD Metaron és AMD Opteron variánsokat.

Mindez természetesen nem garancia arra, hogy a társaság ezeket a neveket fogja adni az x86-64 architektúrára épülő Hammer processzoroknak, de a cégek általában a mostanihoz hasonlóan előre levédetik a későbbiekben bevezetni kívánt márkaneveket. Az "on" végződést egyébként még az Athlon és Duron processzoroknál vezette be az AMD.

A Hammer, Clawhammer, és Sledgehammer nevek valójában az AMD x86-64-alapú processzorainak kódneveit képezik, a chipek a piacon más név alatt fognak megjelenni.

Az AMD több processzormag változaton keresztül megtartotta a jólismert Athlon nevet, az új Hammer processzorok azonban olyan mértékű változást hoznak, amely indokolja egy újabb elnevezés bevezetését. A társaság x86-64 architektúrára épülő következő generációs processzorai a hagyományos, 32 bites x86 kód mellett teljesen 64 bites, illetve kevert 64/32 bites programkód futtatására is képesek lesznek. A 64 bites programkód elsősorban a nagyméretű adatbázisok kezelésekor, valamint egyéb nagy számítási igényű feladatok végzésekor hozhat jelentős teljesítménynövekedést, de általános alkalmazások esetén is előnyös lehet.

Az AMD Hammer processzorainak új neve minden bizonnyal a Metaron - Opteron kettős lesz, mivel a Vanton, Forteon, és Multeon neveket korábban más cégek már bejegyzték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CybearBoy #21
    Ábrázoljuk őket grafikONON...
  • Supergamer-real #19
    Kár erőlködnie !
  • Efreet #13

    Megatron :)
  • Veriel #9
    Azt szeretem az SG-ben, hogy olyan elfogulatlan :)))
  • tomcs #8
    tudod van aki a kodneve alapjan keri a boltban, van akinek meg mar az is nagy teljesitmeny ha a "gyujtonevet" megtanulja, es fogalma sincs mi a kulonbseg a palomino meg a throughbred kozott, hisz athlon xp mind2... csak sajna soxor a boltosok se tudjak.. amikor elkezdtem PR szamokat mondani akkor nagyot pislogott oszt "jaaaa atlonikszpe???"
  • pascal #3
    pheel, :D
  • Pheel #2
    Aztán majd beperelik az Intelt a CelerON miatt :-P