JohnnyCage

Az NEC visszatér az amerikai mobilpiacra

A Japán legnagyobb mobiltelefon gyártójaként ismert NEC Corp. pénteken bejelentette, hogy a társaság a mobil internetes szolgáltatások térhódítása miatt decembertől visszatér az Egyesült Államok mobiltelefon piacára.

Az NEC korábban 12 százalékos részesedéssel rendelkezett az analóg mobiltelefonok amerikai piacán, de a társaság 2000 végén elhagyta a piacot, mivel a digitális mobiltelefonok körében rendkívül erős konkurenciaharc alakult ki az egyes gyártók között.

Az NEC közleménye szerint a társaság mobil internetes képességekkel ellátott 2.5G GSM és GPRS rendszereket támogató mobilkészülékkel jelenik meg az Egyesült Államok piacán. A társaság képviselője egyelőre nem kívánta közölni, mely mobilszolgáltatók fogják kínálni az új készülékeket.

A japán társaság a szintén japán NTT DoCoMo mobilszolgáltató egyik legnagyobb mobiltelefon gyártó partnercége. Az NTT DoCoMo jelenleg egyébként piacvezető a mobil internetes szolgáltatások terén. Az NEC piaci részesedése Japánban mintegy 30 százalék, és a gyártó a globális piacon is szeretne hasonló sikereket elérni.

- Európa, az Egyesült Államok, Ázsia, és Kína lesz a mobiltelefon részlegünk közvetkező célterülete - mondta az NEC egyik szóvivője. - Az NEC Japánban igen magas szintre fejlesztete a mobil internet technológiát - tette hozzá.

Az NEC Európában már megkezdte mobiltelefonjai forgalmazását. A társaság a holland Royal KPN mobilszolgáltatóval áll partnerkapcsolatban, amely a múlt hónapban indította meg "i-mode" szolgáltatását E-Plus leányvállalatán keresztül.

Az NEC Corp. mindemellett 1 millió 3G (3. generációs) mobiltelefon leszállításáról kötött szerződést a Hutchinson Whampoa-val. A Hutchinson Nagy-Britanniában, Olaszországban, Ausztriában, és Svédországban tervez 3G mobilszolgáltatást indítani a közeljövőben.

A japán gyártók közül az amerikai piacra jelenleg a Matsushita Communication (Panasonic), Toshiba, és Kyocera cégek gyártók szállítanak mobiltelefonokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!