Franczy

A Sony a Linux felé kacsingat a konzolpiacon

A világ legnagyobb, szórakoztató elektronikai berendezések fejlesztésével és gyártásával foglalkozó cégei között nyilvántartott Sony Corporation májusban az Egyesült Államokban megkezdi annak a kiegészító csomagnak a forgalmazását, melynek segítségével a nagy népszerűségnek örvendő PlayStation 2 játékkonzolok a cég képviselőinek elmondása szerint Linux operációs rendszerrel ellátott asztali számítógépekké alakíthatók át, vagyis többek közt képesek lesznek internetes böngészésre, elektronikus levelezésre és chatelésre is. Shinichi Okamoto, a Sony Computer Entertainment egyik vezető technológusa a napokban a kaliforniai San Joséban zajló Game Developer Conference összejövetel keretein belül utalt arra is, hogy a PlayStation 2 utódja 2004-ben, vagy ezt követően kerül majd piacra, és hozzátette, hogy ezen újgenerációs konzol esetében nagyon fontos szerephez jut majd egy integrált, multimédia-centrikus webböngésző szoftver.

A Sony Computer Entertainment képviselői a konferencián elmondták, hogy a Sony az Egyesült Államokban idén májusban kezdi meg a PlayStation 2 konzolból Linuxos asztali számítógépet varázsolni képes kit forgalmazását. A 199 dolláros áron kapható csomag többek közt egy 40 GB kapacitású merevlemezt, egy USB interfészes egeret és billentyűzetet, valamint egy Red Hat Linuxot tartalmazó CD-t tartalmaz, vagyis a Sony ezen kitje nagyon hasonló lesz azon kithez, melyet a cég az elsőgenerációs PlayStation konzolhoz adott ki a közelmúltban. Szakértők szerint a Sony kiegészítő csomagját elsősorban azon hobbiprogramozók fogják majd megvásárolni, akik egyszerű PlayStation szoftvereket szeretnének fejleszteni, valamint sokak szerint a csomag piacra dobásával a Sony arra is választ próbál keresni, hogy a következő generációs konzolja, a Toshiba és az IBM által közösen fejlesztett processzorra épülő PlayStation 3 esetében a Linux töltse-e be az operációs rendszer szerepét.

"Nem titkoljuk, hogy a következő generációs játékkonzolunk egyik potenciális operációs rendszer jelöltje a Linux, azonban mellette más külsős és saját fejlesztésű szoftverek alkalmazási lehetőségeit is alapos vizsgálat alá kívánjuk vetni. Reméljük, hogy a májusban debütáló PlayStation 2 kit kapcsán számos visszajelzést kapunk majd azzal kapcsolatban, hogy a PlayStation 2 és a Linux hogyan jön ki egymással" - nyilatkozta Okamoto.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PyRex #8
    Hajra VERSION! :))))))))))

    PyRex
  • mir #7
    pit:
    az, hogy bekapcsolod, és játszol még nem zárja ki az oprendszer meglétét.
    nem arról beszélek, hogy PChez hasonlóan vagy 30 perc legyen, amíg betölt, hanem ha nincs benne CD pl. akkor bejön a menü, hogy akasz-e netezni, vagy hasonló.
  • Laci73 #4
    1. Kellett a Microsoftnak az XBox-al a Sony piacára betörni.
    2. Kedves b! A sok kis koháj nagyon szorgalmas, napi tíz-tizenkét órát is képes hajtani, ne feledd el :)))))
  • b #3
    a sok kis koháj lenyomja a világot. :)
  • rolika #2
    :)
  • versio #1
    hajrá SONY !!