Franczy

Újgenerációs akkumulátorok

A Rayovac cég képviselői a napokban Chicagóban bejelentették, hogy a cég fejlesztőmérnökeinek sikerült egy olyan újfajta akkumulátor technológiát kifejleszteniük, melynek alkalmazása révén olyan akkumulátorokat lehet gyártani, melyeket akár tizenöt perc alatt fel lehet tölteni, vagyis körülbelül negyedannyi idő alatt, mint amennyi idő az eddigi legfejlettebb akkumulátorok feltöltéséhez szükséges. Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb akkumulátorgyártó cégének képviselői a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy az említett újgenerációs akkumulátor az első gyümölcse azoknak az immár több mint két éve folyó fejlesztési munkálatoknak, melyek arra hivatottak, hogy biztosítsák, hogy a Rayovac eladási mutatóit pozitívan befolyásoló új termékek kerülhessenek piacra.

David Jones, a Rayovac elnök-vezérigazgatója egy a napokban adott telefoninterjújában elmondta, hogy óriási reményeket fűz cége újgenerációs akkumulátoraihoz, és abban reménykedik, hogy ezen új akkumulátorok arra ösztönzik majd az embereket, hogy az MP3 lejátszóktól kezdve a digitális fényképezőgépeken keresztül egészen a videokamerákig szinte minden elektronikus eszközben ilyen újgenerációs energiaforrásokat alkalmazzanak. Jones ezenkívül utalt arra, hogy a fogyasztói elektronikus berendezések gyártásával foglalkozó cégek várhatóan már gyárilag ilyen újfajta akkumulátorokkal szerelik majd különböző eszközeiket, ily módon pedig Jones szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a Rayovac OEM (Original Equipment Manufacturers) piaci bevétele hamarosan meghaladja majd az 5 milliárd dollárt. Erre a piaci szegmensre az eddigiekben nem túl nagy figyelmet fordítottunk, azonban mindenkit biztosíthatok afelől, hogy a jövőben minden másképp lesz - mondta Jones.

Habár az újfajta akkumulátorok "lelki világáról" egyelőre nem túl sokat lehet tudni, annyi azért tudható, hogy az akkumulátor túltöltési védelmére hivatott feszültségszabályzó magában az akkumulátorban található, míg az eddigi akkumulátor technológiák esetében a feszültség és hőmérséklet monitoring rendszer nem az akkumulátor, hanem a töltőkészülék részét képezte. A Rayovac cég állítása szerint az újgenerációs akkumulátorokat az eddigi leggyorsabban feltölthető akkumulátorokhoz képest négyszer gyorsabban lehet feltölteni, az ily módon feltöltött akkumulátorok pedig közel négyszer tartósabbak lesznek, mint a manapság forgalomban lévő legkiválóbb alkáli elemek. Végül pedig mindenképpen említésre méltó, hogy a Rayovac-féle új akkumulátorok várhatóan csak kis mértékben lesznek drágábbak a korábbi akkumulátoroknál, a velük kompatibilis töltőkészülék ára pedig alig 10 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #4
    Jah, hülye vagyok, bocs. :-DDD
  • Pheel #3
    "az ily módon feltöltött akkumulátorok pedig közel négyszer tartósabbak lesznek, mint a manapság forgalomban lévő legkiválóbb alkáli elemek."

    Olvassátok már el a cikket is! :-P
  • Csatti #2
    Arrol nem mondott semmit, hogy nott-e a kapaciatasi is az aksinak, csak arrol, hogy gyorsabban fel lehet majd tolteni, es nagyobb elettartammal rendelkeznek majd