Franczy

SiS újdonságok a CeBIT-en

Tajvan egyik legnagyobb és nem utolsó sorban legdinamikusabban fejlődő chipsetgyártó cége, a Silicon Integrated Systems (SiS) képviselői a napokban a németországi Hannoverben zajló CeBIT 2002 számítástechnikai szakkiállítás keretein belül immár hivatalosan is bejelentették a cég legújabb, Pentium 4-es diszkrét alaplapi chipkészletét, a sokak által várva várt SiS 648-at, valamint a SiS 330-as termékcsaládba tartozó vadonatúj grafikus megoldásokról is a CeBIT 2002 kiállításon hullott le lepel.

A bejelentés kapcsán a Silicon Integrated Systems képviselői elmondták, hogy a SiS 963-as déli híddal (South Bridge) ellátott vadonatúj Pentium 4-es chipkészlet, a SiS 648 révén minden eddiginél kiválóbb összteljesítményű Pentium 4-es rendszerek lesznek gyárthatók, és azt hiszem, hogy ez ügyben mindenképpen hinnünk kell a SiS képviselőinek, ugyanis már a cég ezt megelőző Pentium 4-es chipkészletei is több mint meggyőző teljesítményre voltak képesek. A SiS 648-as chipset egyik legfontosabb újdonsága a DDR400-as SDRAM memóriatámogatás, ezenkívül pedig mindenképpen említésre méltó, hogy a SiS 648 már azon vadonatúj Pentium 4-es processzorokat is képes kezelni, melyek az eddigi 400 helyett 533 MHz-es rendszerbusz frekvenciával rendelkeznek, és amely processzorokat az Intel hivatalosan egyelőre még be sem jelentett. Az említett SiS 963-as déli híd révén a SiS 648-as chipset egyébként nagysebességű IEEE 1394-es, illetve USB 2.0-s interfésszel is rendelkezik, vagyis a Silicon Integrated Systems újdonságának sem teljesítmény, sem szolgáltatások terén nem kell szégyenkeznie, és előre megjósolható, hogy számos, a közeljövőben napvilágot látó alaplapon találkozhatunk majd ezzel az új SiS chipkészlettel.

A Silicon Integrated Systems képviselői ezzel párhuzamosan a SiS 330 sorozatú vadonatúj grafikus megoldásokról is említést tettek. Ezek szerint a SiS 330 sorozat összes tagja, név szerint a SiS 328, a SiS 332, a SiS 334 és a SiS336 is megjelenik az idei év második negyedévében. Ezen grafikuschipek közös vonása egyébként az AGP8x-os szabvány, valamint a DirectX 8-as interfész teljeskörű támogatása, ezenkívül pedig immár azt is tudni lehet, hogy a legnagyobb teljesítményű SiS 330-as grafikuschip frekvenciája 300 MHz lesz. A SiS egyébként ezen grafikus újdonságait Xabre márkanév alatt fogja majd forgalmazni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • accord #2
    Ez a Xabre nagyon ütős lesz (persze feltéve, hogy sikerül majd nekik egy normális driver-t is összehozniuk hozzá). Lesz benne pixel és vertex shader támogatás is, tehát egy Gef3 tudású kártyát kapunk majd olcsón (valószínűleg olcsó lesz). Persze a vertex shader támogatás nem lesz teljesen hardware-es, de ma már nem drága egy gyors proci...