JohnnyCage

MSI: Növekedés a szerverpiacon

Az MSI a társaság tervei szerint még márciusban elkezdi szállítani az Intel új Xeon szerver processzorához készült alaplapokat, amelyek várhatóan jelentősen növelni fogják a gyártó eredményeit a szerver alaplapok szegmensében.

A kínai nyelvű Economic Daily News napilap szerint a tajvani alaplapgyártó Micro-Star International (MSI) úgy véli, az új szerver alaplapok eladásai az idei év második felében fognak jelentősen fellendülni, és az idei évben mintegy 20 - 25 százalékos növekedést fognak hozni a társaság szerver alaplapjainak eladásaiban.

Az MSI másfél évvel ezelőtt lépett be a szerverekbe szánt alaplapok piacára, és a társaság azóta számos Intel Xeon-alapú rendszerekhez készülő megoldást jelentett be, illetve dobott piacra. A Micro-Star jelenleg mintegy havi 5 millió szerver alaplapot szállít le.

A társaság februárban 47,7 százalékkal múlta felül a cég tavaly februári eredményét, a bevételek azonban még így is 16 százalékkal visszaestek a januárhoz képest. A Micro-Star az idei év első két hónapjában 55,8 százalékkal ért el jobb eredményt, mint tavaly ilyenkor.

A februári eladások a szakértők szerint az i845G chipkészlet, illetve az arra épülő alaplapok közelgő kiadása miatt estek vissza. Az új megoldások a hannoveri (Németország) CeBIT-en látnak napvilágot, amelyet követően a kereslet a hónap végétől várhatóan ismét növekedni fog. Az MSI szerverekbe készülő alaplapjainak az évben mintegy 80 százaléka a társaság szerződéses partnereihez kerül, és csak a fennmaradó 20 százalék kerül forgalomba a társaság saját márkaneve altt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!