JohnnyCage

Ezrek lőtték ki ágyúból Mugabe-t egy új játékban

Egy Dél-Afrikai weboldal több ezer látogatót vonzott magához egy új játékkal, amely lehetővé teszi, hogy a Zimbabve-i elnök Robert Mugabe-t egy virtuális ágyú segítségével a hágai Nemzetközi Törvényszék elé lőjék.

A 78 éves Mugabe-t sokan azzal vádolják, hogy akadályozta az ellenzék tevékenységeit a hétvégi választások előtt. Az ellenzéki jelölt Morgan Tsvangirai személyében egyébként az első komoly kihívás testesül meg a 22 éve hatalmon lévő Mugabe számára.

"Egy ideje arról folyik a vita, mi fog történni Mugabe-val, amennyiben elveszíti a választásokat. A legtöbben úgy vélik, a hágai Nemzetközi Törvényszék elé kerül" - írta John Kuhn, a weboldal szóvivője egy, a meglehetősen tiszteletlen, "Adjuk ki Mugabe-t!" nevű játékhoz készült megjegyzésben. A játékot, amely a www.gaL.co.za tanulói weboldalon jelent meg, legalább 16 ezren játszották az elmúlt 10 napban, írja Kuhn.


A játékban egyébként Tsvangirai feltűnő jókedvvel áll az egykori szerb vezető Slobodan Milosevic képével "díszített" Hága felé irányított ágyú mögött. Mint ismeretes, Milosevic-et háborús bűnök elkövetésével vádolják Hágában. A játékban egyébként pluszpontot kap, aki Mugabe-val eltalálja Milosevic-et. Mugabe-t a falnak is lehet lőni, ekkor azonban nem jár pont.

Mugabe óriási felháborodást váltott ki világszerte a '80-as években, amikor a Matabeleland tartományi lázadás leverését követően tömegsírok kerültek elő. Az elnök a közelmúltban egyebek között a Zimbabve-i gazdaságot is tönkre tette földreform programjával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)