JohnnyCage

Újból kapható Japánban az Xbox

Az elmúlt héten a legtöbb japán áruház a Microsoft Xbox játékkonzol értékesítésének felfüggesztése mellett döntött, miután problémák merültek fel az eszközzel. A konzol hétfőtől azonban újból kapható az országban.

A Bic Camera, amely Tokió egyik legnagyobb elektronikai áruháza, hétfőn újból elérhetővé tette az Xbox játékkonzolokat a vásárlók számára, miután az eszköz DVD meghajtójával kapcsolatos problémák miatt a vezetők az elmúlt pénteken a konzol árusításának felfüggesztése mellett döntöttek. Mint ismeretes, az elmúlt héten sorozatos panaszok érkeztek a japán Xbox tulajdonosoktól, miszerint a konzol megkarcolja a DVD lemezeket.

A konzolt gyártó Microsoft a probléma felmerülését követően azonnal bejelentette, hogy a társaság kicserél minden hibás eszközt, valamint az összes összekarcolt lemezt. A karcok egyébként olyannyira a lemez szélén vannak, hogy a lemez beolvasását, illetve a játékot nem akadályozzák. A felhasználók esetleges negatív reakciójának elkerülése végett a társaság azonban jobbnak látta kicserélni az eszközöket.

A Bic Camera mellett egyébként több másik japán áruház, mint például a Laox, és a Sato Musen is felfüggesztette az Xbox konzolok árusítását az elmúlt héten, az eszközök azóta azonban már újból kaphatók az utóbb említett két elektronikai szaküzletben is. A Laox mindössze egy napra állította le a konzolok értékesítését, mivel az áruház vezetői nem tudták, vissza fogja-e hívni az eszközöket a Microsoft. "Először nem értettük a Microsoft azon álláspontját, miszerint csak az általuk hibásnak vélt eszközöket cserélik ki. Miután azonban elmondták, hogy nem visszahívásról van szó, hanem egyes hibás darabok cseréjéről, folytattuk a konzol árusítását" - mondta Iwao Yamashita, a Laox szóvivője.

"Újból áruljuk az Xbox játékkonzolt, de felhívjuk a vásárlók figyelmét, hogy az eszköz esetlegesen összekarcolhatja a lemezeket, és megadtuk a Microsoft terméktámogatási számát" - mondta Yasuyuki Sumita, a Bic Camera egyik eladója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)