JohnnyCage

A Microsoft megoldást keres a japán Xbox-ok hibájára

Egyre több japán felhasználó viszi vissza Xbox játékkonzolját a boltba, mivel a játékgép sokak szerint összekarcolja a lemezeket. A Microsoft a hibás konzolok ingyenes cseréjét, illetve javítását ígéri.

A Microsoft Japán részlege a napokban közölte, hogy a társaság kicserél minden olyan Xbox játékkonzolt, amely valóban hibásnak bizonyul. A szoftveróriás emellett kicseréli az összes olyan szoftvert, amelynek lemezét a hibás eszköz karcolta össze. "Nem neveznénk ezt visszahívásnak" - mondta Midori Takahashi, a Microsoft szóvivőnője hozzátéve, hogy a DVD lemez szélén esetlegesen keletkező karcok nem okoznak problémát a lemez beolvasásakor.


A redmondi (Washington) központú óriáscég két héttel ezelőtt adta ki az Xbox játékkonzolt a világ egyik legjelentősebb konzolpiacának számító Japánban. Mint a társaság elmondta, a lemez helytelen behelyezése, illetve egyes esetekben a tálca hibája miatt keletkező karcokról az Egyesült Államokban is érkeztek jelentések a konzol tavaly novemberi kiadását követően. Takahashi elmondása szerint a társaság egyelőre azonban nem tudja pontosan, mennyibe fog kerülni a hibás játékkonzolok, illetve az összekarcolt lemezek kicserélése.

Bár a Microsoft nem közölt hivatalos információkat az ügyben, egyes hírek szerint a társaság az Xbox japán kiadását követő harmadik napig mintegy 125 ezer darab Xbox játékkonzolt tudott leszállítani az országba.

Az Xbox elsőszámú konkurenciájának számító, piacvezető Sony Playstation 2 játékkonzollal szintén merültek fel hasonló problémák az eszköz 2000-es kiadását követően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • b #22
  a sok szigorú suzuki meg honda. :)
 • Att #21
  Nos, ez nagy szívás a MS számára, pont a kényes japán piacon, ennek ellenére nem kéne rögtön fikázni a gépet, mert szerintem elég jó masina...És mint a cikkből is kiderült, a PS2-nek is volt hasonló hibája, érdekes módon, azon senki sem lovagolt...
  Oké, én sem szeretem Gateséket, és tudom, hogy a win9x vonal eléggé instabil (a régebbi csodálatos "oprendszerekről" nem is beszélve), stb, de a MS logóval ellátott hardvertermékek mind jók kivétel nélkül...igaz, kissé drágák.
  Másrészről ezeket legalább Magyarországon gyártják nagyrészt, (ld. még IBM vinyó),és nem Tajvanon valami dzsunkában...
 • rolika #18
  "Nem neveznénk ezt visszahívásnak"
  Még jó! Kocsikat szoktak visszahívni.
  Azért szerencsére egy rossz XBox nem öli meg a felhasználót!
  Egyébként valahol olvastam, hogy csak a lemez szélét karcolja össze. MS-reakció: nem írunk oda! :)
 • Laalee #17
  igen ezt mar fel eve olvastuk es ott is kiderult hogy kamurol van szo...
 • b #16
  az elktroworldben van kirakva egy xbox, valami autós game futik rajta.
 • kwega #13
  detto
 • CybearBoy #11
  Ezentúl a ,,kékhalalált" legalább nem csak számítógépünk monitorán tanulmányozhatjuk...
 • Laci73 #5
  Microsoft reagálások:
  1. Ön helyezi be rosszul.
  2. Ferdevágású szeme van, ezért rosszul látja.
  3. Nem karcolás, hanem beépített lemezdíszítő motívum-rajzolás, amiért Ön a szerződésben vállalt 25$ felárat 15 napon belül köteles megfizetni a Microsoft számára.