JohnnyCage

A Sony Music a P2P hálózatok felé nyit

A CenterSpan Communications csütörtökön jelentette be, hogy a társaság együttműködési szerződést kötött a Sony Music Entertainmenttel az lemezkiadó zenéinek online forgalmazásáról.

A szerződés értelmében a Peer-to-Peer (Egyenrangú hálózat) technológiát alkalmazó online zeneszolgáltatást működtető CenterSpan rendszerén a jövőben a Sony Music zenéi is elérhetők lesznek a felhasználók számára mind adatfolyam, mind letölthető fájl formájában.

A CenterSpan mindezért mintegy 2 millió dollárt fizet készpénzben a Sony Music-nak, valamint 283556 részvényt bocsát a lemezkiadó rendelkezésére, és további 189037 részvényre garantál váráslási lehetőséget fix 8,11 dolláros árfolyamon, áll a Securities and Exchange Commission tőzsdei bizottság aktáiban.

Az internetes tartalomszolgáltató CenterSpan még 2000-ben vásárolta meg a Napsterhez hasonló, audió- és videószolgáltatást működtető Scour.com-ot, miután az utóbbi társaság ellen per indult a szerzői jogok megsértéséért, és csődbe ment. A CenterSpan 2001 áprilisában próbaképpen beindította az online zeneszolgáltatás fizetősre tervezett változatát, egyelőre azonban ingyenesen. A C-Star CDN a Scour peer-to-peer (P2P) technológiájára épül, és lehetővé teszi a titkosított, másolásjog menedzselő rendszerrel ellátott zenefájlok továbbítását a felhasználók felé.

Mint a CenterSpan egyik képviselője elmondta, a társaság tárgyalásokat folytat a vezető lemezkiadókkal, filmstúdiókkal, illetve online szolgáltatókkal, melynek célja az, hogy a társaság a lehető legnagyobb választékot nyújthassa a felhasználóknak a zene- és videófájlokból. "Ez a megállapodás annak a kísérleti fázisnak a része, amely során a kiadók megpróbálják kideríteni, amelyik online forgalmazási rendszerek állják meg a helyüket" - mondta P.J. McNealy, a GartnerG2 elemzője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!