JohnnyCage

AMD: Kisebb veszteségek az első negyedévben

Az Intel rivális processzorgyártó Advanced Micro Devices (AMD) továbbra is úgy véli, a társaság az idei első negyedévet minimális veszteséggel fogja zárni.

Az AMD az elmúlt hónapban tette közzé 2001 negyedik negyedévi piaci eredményét. A társaság a tavalyi év utolsó három hónapjában mintegy 951,9 millió dollár bevételt ért el, amely minimális, 15,8 millió dolláros nettó veszteséget jelentett a gyártó számára. Az AMD vezetői januárban elmondták, az idei év első három hónapja várhatóan ismét kisebb veszteséget fog hozni a társaság számára, a második negyedévtől előreláthatólag azonban már a pozitív irányba fognak billenni a pénzügyi mutatók, vagyis a chipgyártó nyereséget fog termelni.

Mint Robert Rivet, az AMD elnökhelyettese, és pémzügyi igazgatója a napokban elmondta, a társaság első negyedéves bevétele várhatóan 900 millió dollár körül alakul, amely mintegy 5,5 százalékos visszaesés a tavalyi év utolsó negyedéhez képest. A vezető a visszaesést a karácsonyi időszak tradícionálisan jó, illetve az első három hónap rendszerint igen gyenge eredményével magyarázza.

Rivet a napokban megrendezett San Francisco-i Robertson Stephens Inc.-féle technológiai konferencián elmondta, hogy az AMD továbbra is úgy látja, az első negyedév egy kisebb veszteséggel ér majd véget a társaság számára, ugyanakkor szinte bizonyos, hogy a második negyedévtől ismét nyereséget fog termelni a chipgyártó. Rive hangsúlyozta, hogy az AMD jó úton halad affelé, hogy a 2002-es év egészét tekintve nyereségesen működjön.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #9
    Nem a kiadott procik melegszenek világba, hanem a tesztlaborok mélyén lévő _fejlesztés alatt álló_ AMD procik. Egyetlen komoly processzorgyártó cég sem engedheti meg magának, hogy instabil procikat gyártson, de az AMD-k magasabb hőmérsékleten működnek és határozottan nagyobb hűtésük van ha az azonos órajeleket nézzük. A P4 is melegszik, mint napjaink bármely áramköre. A 10 GHz-et pedig jó, hogy nem veheted meg, tudod minden cégnek vannak tervei a jövőre nézve és semmi oka kiadni a 10 GHz-es procit az Intelnek most, hiszen az AMD órajelben most is mögötte kullog valamint a leggyorsabb x86-os proci is hagyományosan Intel. Zárójelben: volt egy pár hét az 1GHz környékén, amikor az AMD-nek volt a leggyorsabb a procija.

    Nem azt mondom, amit az Intel nyilatkozik, csak azt, ami logikusan következik a piac elmúlt pár éves alakulásából.

    Axe: a nevem Pheel, nem Freel! 15-20 % pedig nem túl sok, ha azt vesszük, hogy az Intelé a piac mondjuk 70-75 %-a.
  • Tomcat.no1 #8
    Axe: király vagy :))) Duron user
  • Pheel #5
    Ne felejtsd el az amerikai mániát. Félnek a monopóliumoktól és igyekeznek megakadályozni kormányszinten az efféle üzleteket. Az Intel szerintem is azért nem töri magát, mert a pénze a hosszabb távú fejlesztésekben van és a jóval nagyobb piaci részesedése megengedi neki, hogy távlatokban gondolkodjon. Lásd 4 GHz-es P4 fejlesztett maggal, hyper-threading-gel. Az AMD folyamatosan melegedési és stabilitási gondokkal küzd, a technológiája a teljesítőképességének a határán van. A P4-ben, ami lassan 2 éves, benne van a 10 GHz is. Azt azért el kell ismerni, hogy az új AMD procik már nem melegszenek annyira felháborítóan, mint a régiek, de azért van még mit lépni ebben a kérdésben nekik.
  • Supergamer #3
    Artani tenyleg nem artana, engem csak az gondolkodtat el, hogyha az AMD "penz nelkul" ilyenekre kepes, akkor az iNTEL megis mire var?Van penzuk es megis "hagyjak" magukat megalaztatni.
  • Tomcat.no1 #1
    Ugylegyen! És akkor még jobb fejlesztések lesznek és még jobb procikat vehetünk majd!