JohnnyCage

Az Intel felgyorsítja a Mobile P4 chipek kiadását

A chipóriás Intel Corp. felgyorsított a Mobile Pentium 4 processzorok piaci bevezetését, amelynek eredményeképp az új megoldások két héten belül hivatalosan is kiadásra kerülnek.

A notebook számítógépekbe szánt Pentium 4 megoldások a napokban megrendezésre került Intel Developer Forum konferencián is komoly szerephez jutnak. Az új processzorok a hétfőn megnyitott négynapos konferencia szerdai napján kerülnek a figyelem középpontjába.

Don MacDonald, az Intel Mobile Platform Group marketingigazgatója elmondta, hogy a társaság a Pentium 4 mobil változatán olyan módosításokat hajtott végre, amelynek köszönhetően az új chipek minden szempontból ideálisak lesznek a notebook számítógépekbe, beleértve az akkumulátor élettartamot, és a hőtermelést is.

"Szó sincs arról, hogy vettük az asztali Pentium 4 processzort, és mobil környezetbe helyeztük" - mondta MacDonald. A Mobile Pentium 4 processzor ugyanolyan, 3,5 órás akkumulátor élettartamot tesz lehetővé, mint a Mobile Pentium III, és hasonlóképp 24 - 30 watt teljesítményt fog üzem közben hővé alakítani, tette hozzá a vezető. "Módosítottuk a technológiát, hogy az asztali változatban megkívántakkal ellenben csökkentsük az áramszivárgást. Az asztali változat az órajel növelhetősége érdekében nagyobb áramszivárgást engeded."

Az alacsonyabb fogyasztás ellenére a Mobile Pentium 4 legalább 1,5 GHz-es órajellel debütál. MacDonald szerint a chip még az idei évben eléri a 2 GHz-es órajelet is, és a kezdetektől fogva az új, 130 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiát fogja alkalmazni.

A vezető szerint a Mobile Pentium 4 processzorok hamar át fogják venni a Tualatin-alapú Pentium III-M processzorok helyét a hagyományos, és kisméretű notebookokban. A Mobile Pentium III-as chipek ugyanakkor továbbra is elérhetőek lesznek a sub-notebookokban, illetve a különféle TabletPC megoldásokban, ahol elengedhetetlen a lehető legkisebb fogyasztás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JTBM #5
    Rengetegen dolgoznak minden nap a laptopjukkal a munkahelyükön és nekik kell a teljesítmény. A laptop nem csak utazáskor jó én például még soha nem kapcsoltam be se repülőn, se vonaton.
  • dewdew #2
    Azert, mert haladni kell a korral.
    Habar velemenyem szerint egy laptopba boven elegendo egy 700-as cerka is, az mindenre eleg amit az atlagfelhasznalo csinal a gepevel. Aki meg tenyleg 3D-s alkalmazasokat futtat, annak kellhet a teljesitmeny, de keves ilyen ember van.
  • Troll #1
    Ez igazan remek.
    Es elmagyarazza nekem valaki, hogy erre mi szukseg van? Utazas kozben altalaban az ember e-mail-t ir a gepen, meg Excelezik, zenet hallgat, de nem 3DStudiozik, nem CAD-ezik, es nem is jaccik Kveket.