Franczy

Új HP szerverek particionálás technológiával

A világ legnagyobb számítógépgyártó cégei között nyilvántartott Hewlett-Packard a napokban bejelentette legújabb középkategóriás Unixos szerver számítógépét, mely a cég állítása szerint olyan képességekkel van felruházva, mely képességekkel és szolgáltatásokkal az eddigiekben szinte kizárólag csak a jóval drágább, high-end kategóriás szerverek rendelkeztek.

A Hewlett-Packard újgenerációs szervere a keresztségben az rp7410 nevet, illetve talán inkább típusjelzést kapta, és legfontosabb szolgáltatásainak egyike az úgynevezett "partitioning", azaz particionálás technológia, mely többprocesszoros rendszerek esetében lehetővé teszi, hogy egy adott szervert virtuálisan több, egymástól független szerverre lehessen osztani. Ez a technológia korábban csak a high-end kategóriába sorolt 64 processzoros Superdome, illetve 16 processzoros Keystone rp8400 típusjelzésű Hewlett-Packard szerverek esetében volt elérhető.

A Hewlett-Packard képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a particionálás technológia révén az újgenerációs középkategóriás HP szerverekkel dolgozó rendszergazdáknak lehetőségük nyílik arra, hogy a korábbiakban több szerver által végrehajtott feladatokat mostantól kezdve egyetlen, particionált rendszeren végeztessék el. A cég szerint a particionálás technológiával kompatibilis új Unixos rendszerek elődeikhez képest számtalan előnnyel rendelkeznek, ugyanis többek között egyszerűbb és olcsóbb is működtetni őket.

Mark Hudson, a Hewlett-Packard Unixos szerver számítógépek fejlesztésével foglalkozó részlegének marketing menedzsere elmondta, hogy a HP rp7410 típusjelzésű új szerverek alapkiépítésben két darab processzort és 2 GB memóriát tartalmaznak, és 69 ezer dollárba kerülnek. Hudson szerint ennél a belépőszintű modellnél várhatóan sokkal kedveltebb lesz a 109 ezer dolláros áron kapható, négy processzort és 4 GB memóriát tartalmazó modell, és várhatóan a csúcskategóriás, nyolcprocesszoros és 8 GB memóriával szerelt verzió is nagy népszerűségre tesz majd szert, noha ennek a modellnek az ára már nem csekélység, egész pontosan 265 ezer dollár. A Hewlett-Packard ezen újgenerációs középkategóriás szerver számítógépeinek a forgalmazása világszerte március közepén kezdődik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!