Franczy

Az AMD bejelentette Hammer chipsetét

Az Advanced Micro Devices (AMD) képviselői a mai napon a kaliforniai Sunnyvale-ben nyilvánosságra hozták a cég első 64 bites processzoraihoz tervezett alaplapi chipkészletekkel kapcsolatos első hivatalos információkat. A bejelentésre természetesen nagy felhajtás közepette került sor, és az AMD képviselői rendkívül nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy mindenkiben tudatosuljon, hogy a jelenleg Hammer fejlesztési kódnevet viselő 64 bites processzorok óriási előrelépést jelentenek a cég korábbi processzor termékcsaládjához képest, és ehhez méltóan a Hammer processzorokhoz tervezett alaplapi chipsetek is rendkívül innovatívak.

Az AMD tehát immár hivatalosan is bejelentette a Hammer processzorokhoz fejlesztett alaplapi chipset termékcsaládot, mely AMD-8000 névre hallgat. A cég szerint az ebbe a sorozatba tartozó vadonatúj chipsetek minden korábbi hasonló terméknél flexibilisebb és modulárisabb megoldást jelentenek az alaplapok, illetve számítógépek gyártásával foglalkozó cégeknek, mely cégek az AMD-8000 sorozatú chipseteket rendkívül széles körben használhatják majd, ugyanis az AMD reményei szerint ezek a chipsetek a nagyteljesítményű asztali számítógépek, notebookok, szerver számítógépek és munkaállomások piacán is közkedveltek lesznek. Az AMD-8000-es chipsetek egyik legfontosabb tulajdonsága a HyperTransport technológiával való kompatibilitás, melynek köszönhetően az AMD szerint sokkal hatékonyabb működés és minden korábbinál nagyobb összteljesítmény érhető el.

Az AMD-8000-es sorozatú alaplapi chipkészletek legfontosabb építőelemei közé tartozik többek között az AMD-8111-es típusjelzésű HyperTransport I/O hub, az AMD-8131-es HyperTransport PCI-X csatorna, valamint az AMD-8151-es HyperTransport AGP3.0 grafikus interfész. Az AMD képviselői a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy az AMD 8000-es alaplapi chipkészletek valamikor az idei év negyedik negyedévében kerülnek forgalomba, vagyis értelemszerűen akkor, amikor az első Hammer processzorok megjelennek a piacon. Az AMD egyébként arról is említést tett, hogy az olyan nagy tajvani chipsetgyártó cégek, mint például az ALi, a SiS és a VIA is gőzerővel azon dolgoznak, hogy még az idén piacra tudják dobni az első, AMD Hammer processzorokhoz készített chipseteiket, az AMD pedig nem titkoltan segíti ezen cégek fejlesztési munkálatait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fotel #2
    LOL :)