Franczy

LITE-ON LTR-40125S CD-író

A LITE-ON IT Corporation képviselői tegnap immár hivatalosan is bejelentették a LITE-ON LTR-41125S típusjelzésű CD-RW meghajtót, melyről, mint a világ jelenlegi legnagyobb sebességű CD-írójáról beszéltek a bemutató közben. A LITE-ON újdonsága maximálisan negyvenszeres sebességgel képes a CD-R lemezek égetésére (Zone-CLV), legfeljebb tizenkétszeres sebességgel tudja megírni a megfelelő minőségű újraírható lemezeket (CLV), ezenkívül pedig akár negyvennyolcszoros sebességgel is képes a belehelyezett lemezek olvasására.

A LITE-ON LTR-40125S típusjelzésű újdonság által használatos Zone-CLV technológia lényege, hogy a CD-írás a lemez kezdetén húszszoros sebességgel kezdődik, nyolc percnél ez a sebesség huszonnégyszeresre nő, ezt követően huszonnyolc percnél harminckétszeres, végül pedig az ötvenharmadik percet követően negyvenszeres sebességre gyorsul az írás. Természetesen a LITE-ON új CD-írója sem maradhatott Buffer-Under-Run védelem nélkül, vagyis ezen technológiának köszönhetően várhatóan még a legnagyobb írási sebesség mellett sem lehet majd elrontani CD-t az írási puffer kiürülésének következtében.

A LITE-ON LTR-40125S specifikációit böngészve rálelhetünk az úgynevezett továbbfejlesztett SMART-BURN (Smart Monitoring & Adapting Recording Technology for BURNing) technológiára, mely arra hivatott, hogy segítségével a CD-író automatikusan felismerje a belehelyezett nyers CD minőségét, és a CD-írás sebességét ehhez a bevizsgált minőséghez állítsa. Magyarul ez azt jelenti, hogy az esetlegesen gyengébb minőségű CD-ket sem lehet elrontani azáltal, hogy számukra már elviselhetetlenül magas írási sebességet állítunk be, az automatika ugyanis közbelép, és adott esetben csökkenti ezt a sebességet. A LITE-ON képviselői a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy a SMART-BURN egy rendkívül fontos és hasznos funkciója a cég új CD-írójának, azonban a felhasználóknak megadják annak a lehetőségét, hogy kikapcsolják a SMART-BURN működését, amit természetesen mindenki csak a saját felelősségére tehet meg.

A LITE-ON korábbi CD-íróihoz hasonlóan az LTR-4125S típusú újdonságot is ellátták az úgynevezett SMART-X (Smart Monitoring and Adjusting Read-speed Technology for eXtraction) technológiával, melynek köszönhetően az újdonság akár negyvennyolcszoros sebesség mellett is kiváló minőségben képes a CD lemezek olvasására, és az audio CD-k tartalmát is pillanatok alatt képes begrabbelni. Ezenkívül említésre méltó még az integrált VAS (Vibration Absorber System) rendszer, mely a működés közbeni minél alacsonyabb zajért és rezonanciáért felelős.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • braindance #4
    Igen, a HMHR-ben is előrelépnek manapság a cégek....

    (HMHR: lásd "a" hozzászólását)
  • H3Lc2Y #3
    Walaki: persze, csak nem Mo-n...
    de par honap es itt is lesz, es akkor en is tudom mar hasznalni a 32xes iromat :) - na jo ez csak vicc volt (4xes megteszi:) )
  • Walaki #1
    És van már 40x-es sebességgel írható nyers CD is hozzá?