JohnnyCage

Az Apple becsapta az ajtót a Windows munkaasztal témák előtt

A Mac OS-X teljesen különbözik a Microsoft Windows XP-től, és az Apple Computer a jelek szerint semmiképp sem szeretné, ha a határvonal elmosódna. A társaság ezért megtiltja a Mac OS-X kinézetű Windows munkaasztal témák terjesztését.

A Mac számítógépeket gyártó társaság a napokban arra kérte a ThemeXP weboldalt, hogy távolítsa el letöltései közül azokat a Windows XP munkaasztal témákat, amelyek a Mac OS-X operációs rendszer kinézetét utánozzák Windows XP alatt. Mint ismeretes, a munkaasztal témák olyan apró progamok, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyéni hátteret, ikonokat, és hangokat állítsanak be, illetve módosítsanak különböző ablak beállításokat Windows alatt izlésüknek megfelelően.


"Úgy éreztük, hogy a Mac OS-X -et utánzó munkaasztal téma megsérti jogainkat, és megkértük a weboldalat, távolítsák el azokat" - mondta az Apple egyik képviselője. A ThemeXP a napokban közölte, hogy a weboldal az Apple kérésére eltávolította az EclipseOSX v4.40 és MacOSX Aqua 3.2 munkaasztal témákat a letöltések közül. "Mivel 'szeretjük' a hosszadalmas, és költséges pereskedéseket az óriáscégekkel, úgy döntöttünk, eleget teszünk az Apple kérésének" - közölte a ThemeXP weboldalán.

A Microsoft Windows XP, és Apple OS-X operációs rendszerek egyébként egyaránt a tavalyi évben jelentek meg, ami rengeteg összehasonlítást eredményezett a két megoldás között. Az Apple Computer pedig már korábban is a mostanihoz hasonlóképp járt el ilyen esetekben. A Linux felhasználók például még emlékezhetnek egy két évvel ezelőtti, hasonló lépésre. Érdekes módon egyébként egy harmadik, RottenApple elnevezésű, szintén Mac OS-X -et utánzó munkaasztal téma továbbra is elérhető a ThemeXP weboldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Pheel #25
  Jajj, jajj. Hogy sajnálom azt a szegény Apple-t :) Észrevetted már, hogy az iMac egyre nagyobb %-a PC-s hardver? Lassan az Apple is csak egy kis tajvani gyártó szintjére süllyed és gépösszeszerelésből fog élni?
 • zplayer #22
  ha valakinek meg egy kis plussz kell az szerezze be a glass2k proggyt. Transparente teszi az ablakokat. de nem ugy, hogy vagy mind vagy semmi. Hanem megjegyzi, hogy te melyiket tetted transparente.
  ölég jóóó. viszont nem art ha aromeromu van a gepedbe integralva 32biten. 16 biten szepen hasit.
 • Bitlisz #21
  de most ujra le lehet tolteni innen mindent:
  http://www.themexp.org/
 • braindance #20
  Azért megnézném, amikor kiadná az Apple az OSX-et PC-re, ki a fene venne Apple gépet.

  Valahol örülök hogy nem így történt, bár volt róla szó.
 • bakerman #19
  csak volt..de akinek kell mégis...supergamez:[email protected] themexp könyvtár
 • bakerman #18
  az sg-n van egy válogatás ThemeXp vs.MacOSX néven...nézze meg akit érdekel.....
 • FREAK #17
  A Xerox tudta, mit csinál, az Apple viszont nem tudott a Windows-ról.
 • FREAK #16
  "Az Apple meg a Xerox -tol lopta..."

  Ha neked nem kell valami, és kibaszod a kukába, ezekután én kiguberálom, akkor megloptalak?
 • Laalee #10
  ezt a témát maximum a joizles megsertese miatt vetetnem le nem a szerzöi jogokra hivtkozva...
 • Gabest #9
  Halvány emlékeim szerint már a legelső windows grafikus felületet is a mac-ek után mintázták. Kicsit késő most pattogni, ráadásul egy piti 3rd-party skin miatt :)