Csabi

Rajzolás CD-R lemezekre

A CD-RW meghajtókat gyártó cégek az utóbbi időben elsősorban a minél gyorsabb és minél megbízhatóbb CD írást lehetővé tevő megoldások fejlesztésével foglalkoznak. Azonban a Yamaha úgy határozott, hogy egy olyan érdekes technológiát is kifejleszt, amely nem kifejezetten a hatékony adattárolást szolgálja, viszont a cég szerint egyes esetekben mégis hasznos lehet.

A Yamaha legújabb technológiája lehetővé teszi, hogy a megfelelő CD-RW meghajtók segítségével a felhasználó az egyszer írható CD-R lemezekre ábrákat illetve szövegeket "égessen". Így például ráírhatja a diszkekre az adatmentés dátumát, a CD tartalmára vonatkozó információkat, de akár logókat vagy képeket is megjeleníthet rajtuk. Természetesen a különböző szövegek és ábrák csak a lemez adattárolásra nem használt felületére "égethetők" rá. Szakemberek szerint az új technológia nemcsak az otthoni, hanem a vállalati felhasználók körében is sikeres lehet majd.

A Yamaha legújabb technológiájának alapja, hogy a cégnek sikerült olyan megoldásokat kidolgoznia, amelyek az eddigieknél precízebben és hatékonyabban képesek vezérelni a meghajtót. Emellett megnövelte az alkalmazott lézer teljesítményét, és a fordulatszám szabályozás is sokkal pontosabb lett. Az új technológia a hírek szerint csak az állandó fordulatszámmal működő (CAV) meghajtók esetében lesz használható.

A cég legfrissebb tervei szerint az új technológia bemutatására a márciusban megrendezésre kerülő CeBIT kiállításon fog sor kerülni. Azt azonban egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor jelennek meg a piacon az első olyan CD-RW meghajtók, amelyek az új technológiát is támogatják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #12
    a cikket is elolvastad? eloszoris arrol volt szo benne hogy a mai irok nem eleg pontosak ehez, persze ez nem azt jelenti hogy ettol majd jobb lesz a cd amit irsz az iroval, hanem hogy az egesz csak annak szol hogy az adat jol olvashato legyen. ezt meg majd ugy is lehet vezerelni hogy jo helyre keruljon vizualisan.
  • tomcs #7
    szerintem nem.. amit adatnak irsz fel annak a gep szamara adatkent ertelezhetonek kell lennie, szal van benne mindenfele fejlec meg egyeb dolog, szal meg ha elvileg sikerulne is szerintem nem latszana a kulonbseg. mellesleg nem hasznos.. es az operatorlogo pl miert hasznos a mobilodra?? mert felismered rola, mert egyedibb, stb. mas kerdes hogy en nem vesnem ra 1 cdre hogy en csinaltam...de mind1
  • Lacc #4
    Tiszta hülyék Yamaháék én ezt a technológiát már rég ki és továbbfejlesztettem, mert én alkoholossal csinálom és kapaszkodjatok meg: AZ ÍROTT RÉSZEKRE IS TUDOK VELE RAJZOLNI, ráadásul SZÍNESEN! Na ezt add össze!
  • Lazarus #2
    Kár volt ilyen hülyeségekre pénzt áldozni..
  • braindance #1
    elég kúlnak tűnik így elsőre.
    mondjuk sokat nem ér ha általában 650-et írsz a cd-idre.