Csabi

Új EPoX alaplapok

Az alaplapgyártókhoz folyamatosan érkeznek az újabbnál újabb chipkészletek, amelyek révén az alaplapok teljesítménye és funkcionalitása folyamatosan bővül. Az EPoX szerint az AMD processzoraihoz megjelenő lapkakészletek közül a jövőben az egyik legnépszerűbb a VIA KT333 lesz, így a cég négy olyan alaplapot is kifejlesztett, amelyek a VIA legújabb chipkészletére épülnek.

Az EPoX legújabb alaplapjai a 8K3A szériához tartoznak. Ezek mindegyike kompatibilis az AMD népszerű, asztali számítógépekhez készülő processzoraival. A 8K3A nevű modell többek között egy AGP 4x és hat PCI foglalatot tartalmaz. A 8K3AL típus az előbbi alaplap egy kevesebb funkciót biztosító változata, ugyanis nem rendelkezik tuningolást megkönnyítő megoldásokkal. A 8K3A+ modellen egy kétcsatornás ATA/133 RAID (HPT372) vezérlő, míg a 8K3A2 típuson egy négycsatornás ATA/133 RAID (HPT374) vezérlő kapott helyet. A cég tervei szerint mindegyik új alaplap szállítása a hónap végén vagy legkésőbb március elején elkezdődik.

Az EPoX egy olyan új, EP-8KHA3 típusú alaplapot is kifejlesztett, amely elsősorban a funkcionalitásának köszönhetően emelkedik ki a cég többi terméke közül. Legérdekesebb jellemzője, hogy hat IDE csatornát biztosít a különböző meghajtók számára. A két hagyományos ATA/133 csatorna mellett ugyanis még négy található meg rajta, amelyek egy integrált HighPoint HPT374 RAID vezérlőhöz csatlakoznak. Az új alaplap a VIA KT266A chipkészletre épül, és ennek megfelelően az AMD Socket A foglalatba illeszthető processzorait támogatja. Négy darab DIMM memóriafoglalattal rendelkezik, amelyek összesen 4GB PC2100/PC1600 DDR SDRAM memória befogadására alkalmasak. Az EP-8KHA3 egy darab AGP 4x és öt darab PCI foglalatot valamint négy darab USB portot tartalmaz. Az EPoX legújabb alaplapja a hírek szerint számos tuningolást megkönnyítő funkcióval is rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mm #7
    Mar a régi bx-es (bx6 stb) alaplapjaitól van post kód kijelző az alaplapon az EPOX-nak.
  • Tomcat.no1 #6
    látjátok azt a 7szegmenses kijelzőt az alaplap bal oldalán?! Gondolom az az POST kódot jeleníti meg... tök jóóóóóóóó!
  • braindance #4
    Na, pont ezért kérdeztem, mert nekem is úgy tűnt, hogy a KT333A kicsit jobb specifikációkat igért volna...
  • pilóta #2
    Megmondom!
    Ez a KT333A, csak mivelhogy KT333-as nincs, ezért a KT333A-t adják ki Kt333 néven. Egyszerű nem? :))
  • braindance #1
    Na most mondja meg nekem vki, hogy ez a chipset VIA KT333A, és csak "VIA KT333"-nak hívják, vagy ez nem a legutóbbi fejlesztése a VIA-nak?