SG.hu

Megjelent a Visual Studio .NET

A San Francisco-i VSlive! konferencián Bill Gates, a Microsoft elnöke bemutatta a Visual Studio .NET-et és a .NET Framework-öt, azaz a szoftvergyártó legújabb .NET alkalmazásfejlesztési eszközét és a .NET alkalmazások platformját.

Több mint négyéves fejlesztőmunka és az egyik legszélesebb körű bétatesztelési folyamat áll a termékek megjelenése mögött; világszerte több mint 3,5 millió fejlesztő ismerkedhetett meg a termékek béta-változataival. Gates - aki személyesen koordinálta a termékfejlesztési folyamatot - kiemelte, hogy a Microsoft .NET stratégiája legfontosabb elemének megjelenését üdvözölheti a világ valamennyi fejlesztője. Az XML-re épülő webszolgáltatások korának küszöbén nélkülözhetetlenné válik a több, mint 20 programnyelvet támogató, és 8 nyelven megjelenő fejlesztőeszköz készlet és alkalmazásfejlesztési platform.

A Visual Studio .NET 3 verzióban jelenik meg:

  • A Microsoft Visual Studio .NET Enterprise Architect a vezető fejlesztők számára teszi egyszerűbbé nagy alkalmazások, keretrendszerek létrehozását, illetve megteremti annak lehetőségét,hogy a fejlesztőcsoportok kialakíthassák saját belső programozási szabványaikat, architekturális konvencióikat.
  • A Microsoft Visual Studio .NET Enterprise Developer az XML webszolgáltatások és alkalmazások gyors elkészítésére alkalmas nagy teljesítményű, vállalati szintű csoportos fejlesztőplatformot biztosít.
  • A Microsoft Visual Studio .NET Professional bármely internetes eszközre szánt, több programnyelvet és operációs rendszert integráló következő generációs XML webszolgáltatások gyors elkészítését teszi lehetővé.


    Gates a bővülő webszolgáltatási piacon dúló, a szoftverfejlesztők közötti dominanciaharcról beszélt

    A látványos termékbejelentést követően a világ 150 városában, több mint 125 000 szoftverfejlesztő ismerkedhet meg a Visual Studio .NET-tel. Több mint negyedmillió fejlesztő vett részt .NET tanfolyamokon és szakmai konferenciákon. Már most, több mint kétszáz, .NET-ről szóló könyv jelent meg a különböző szakkiadók és a Microsoft gondozásában, a termék megjelenésének köszönhetően 30 százalékkal emelkedett az MSDN-előfizetések száma, valamint 190 kiegészítő fejlesztőeszköz jelenik meg a Visual Studio .NET-hez, a termék megjelenésével egyidőben.

    A Visual Studio .NET már megjelenése előtt elnyerte többek között az InfoWorld 2001 "Technology of the Year" és a PC Magazine "Technical Excellence" díját. A Visual Studio .NET-et elsőként bevezető cégek között található az Autodesk, a L’Oreal, a Merrill Lynch & Co. Inc. Emellett az SAP, a Computer Associates és a Groove Networks is bejelentette, hogy a közeljövőben a Visual Studio .NET-tel integrálható fejlesztőeszköz termékeket bocsátanak a piacra.

    Webszolgáltatási eszközcsomag a .NET szerverekhez

    Gates bejelentette, hogy a Microsoft webszolgáltatási eszközcsomagot bocsátott ki a nemrégiben megjelent BizTalk Server 2002-höz és az SQL Server 2000-hez. A BizTalk Server-hez kiadott eszközkészlet a Visual Studio .NET-tel történő integráció révén elősegíti az XML-re épülő webszolgáltatások összehangolását, az SQL Server 2000-hez fejlesztett eszközkészlet pedig a Visual Studio .NET segítségével az SQL Serverre épülő alkalmazások képességeit szélesíti ki.


    A bemutatón a Monte Vista középiskola tanulói - Neil Chopra és Greg Hannun - átadták az iskola sapkáját Gates-nek

    Két prominens alkalmazásfejlesztő nagyvállalat is bejelentette a .NET Framework-öt támogató eszközeit. A Borland Software Corp. Delphi és C++ Builder nevű termékei a .NET Framework-höz készültek, míg a Macromedia Inc. Dreamweaver UltraDev terméke az ASP.NET-alapú fejlesztéseket segíti. E két eszköz megjelenése is demonstrálja a .NET fejlesztési platform nyitottságát.

    Komponens-fejlesztő program

    A Microsoft a Visual Studio .NET bejelentésével együtt meghirdette a Microsoft .NET komponens fejlesztő programját is, melynek keretében a fejlesztők számára rendelkezésre bocsátja azon erőforrásokat, melyek segítségével komponenseket fejleszthetnek a legfrissebb .NET-technológiák felhasználásával. A program a Microsoft és a Komponens Fejlesztő Konzorcium (CVC) égisze alatt fut majd. Ez utóbbi a független szoftverfejlesztő cégeket tömörítő, non-profit szervezet, mely az egyes komponensek minőségét hivatott igazolni, s teljes iparági támogatottságot élvez. Magyarországon áprilisban mutatkozik be a Visual Studio .NET.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • b #7
      a dotneten már debütált az első vírus. privát véleményem szerint a dotnet a következő dolgokra lesz jó: a vírusok futótűzszerű terjedése, az amúgy is gyenge biztonságú hálózatok további gyengítése, és még hosszasan sorolhatnám, de azok megértéséhez már programozói tapsztalatok szükségesek. :)