Franczy

Mobil - nem mobil P4? Az Intel aggódik

Az Intel ausztráliai részlege felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy egyes számítógépgyártó cégek olyan hordozható számítógépeket dobtak piacra, melyekben esetlegesen olyan processzorok találhatók, melyeket eredetileg nem notebookokban, hanem asztali számítógépekben történő felhasználásra fejlesztettek ki az Intel mérnökei. Az Intel ezen felhívását azt követően tette közé, hogy az elmúlt hetekben-hónapokban költséghatékonysági szempontokra hivatkozva egyre több tajvani számítógépgyártó cég kínálatában feltűntek az olyan notebookok, melyekben nem mobil, hanem asztali számítógépekbe szánt Pentium 4-es processzorok kaptak helyet. Az Intel szerint ugyan már ez a jelenség is aggodalomra adhat okot, azonban a felhasználókra az igazi veszélyt az jelentheti, hogy állítólagosan a nagy és neves számítógépgyártók is követni kívánják a tajvani konkurencia példáját. Különböző források szerint ezen neves gyártók az általános gazdasági nehézségekre hivatkozva dobják majd piacra akár már napokon-heteken belül a nem mobil Pentium 4-es processzorokkal szerelt notebookjaikat.

Az Intelt ez a jelenség nem meglepő módon egyre inkább aggasztja, így a chipgyártó most egy hivatalos közlemény révén próbálja meg elriasztani a felhasználókat attól, hogy ilyen rendkívül kedvező árú, nem mobil Pentium 4-es chippel szerelt hordozható számítógépeket vegyenek, ugyanis, mint a közleményből kiderül, az ilyen termékek hosszabb távon bebizonyítják, hogy nem versenyképesek a valódi mobil Pentium 4-es processzorokkal szerelt notebookokkal. Mindenkinek azt tudjuk csak ajánlani, hogy olyan hordozható számítógépet vásároljon, melyben az ilyen eszközökben történő használatra felkészített Intel processzor található - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban az Intel ausztráliai részlegének a szóvivője.

Szakértők szerint az ilyen és ehhez hasonló közlemények egészen addig nem igazán hatnak a felhasználókra és a számítógépgyártókra, amíg az Intel hordozható számítógépekbe szánt processzorainak ára jelentősen magasabb marad az asztali számítógépekbe szánt "egyszerű" Intel processzorok árához képest. A felhasználók értelemszerűen örülnek, ha akár több száz dollárral olcsóbban juthatnak hozzá az általuk áhított teljesítményű Pentium 4-es notebookokhoz, melyeknek az az egyetlen hibájuk, hogy az egy feltöltéssel elérhető maximális működési idejük jelentősen rövidebb, mint a mobil Pentium 4-es chipekkel szerelt notebookoké.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Habalaba #28
    Genesis.

    A Gericom laptopok koztudottan szarok.
    Vagyis helyesbitek. Nem mindegyik. :)
    Vannak az alacsony arkategoriasok, ahol a meghibasodas, es a rossz mukodes szazalekos aranyar mondjuk 60-70 szazalek, mig a magasabb arkategoriakban ez jelentosen lecsokken. TUdom,ez senkit sem vigasztal.
    A notebookok melegszenek, es melegedni is fognak, amig vilag a vilag. :) Mert hiaba jobb es ujab a proci, megis egyre tobb vacak kerul bele a notebookba, ami csak nyomja a hot mint az allat. :)


    Zplayer.
    En annak idejen eladtam az asztali gepemet, mert ugy gondoltam, hogy nem kell nekem. Nagyreszt dolgozom, es csak ritkan jatszogatom.
    Laptopot meg nem csak kimutataskeszitesre, es szovegszerkesztesre hasznaljak. :) Bizony, en kemenyen dolgozom rajta, es hianyat erzem a loeroknek. :)
    Ezert kell bele mind erosebb es erosebb processzor. Mert a Picipuha nem kepes olyan oprendszert csinalni, ami nemzabalna fel minden eroforrast. En viszont ra vagyok kenyszeritve, hogy alatta fejlesszek. Errol igazan nem tehetek.

    Igy hat kell a laptopokba a minel nagyobb ero. Es ha ez egy P4-es,hat akkor egy P4-es.

    Az az ember meg aki olcsoert akar jot, az megszivja (mint altalaban). Erre meg azt mondom aki hulye haljon meg. Pirosnal se rohanok at a forgalmon azert, mert nekem rohannom kell.

    Nah legyetek jok, egyetek jot.
  • zplayer #23
    szerintem most hagyjuk ez abba, nem kene elbaszni az egesz napot ilyen aprosaggal :)))
  • zplayer #19
    NasaTm nezz utana, nem egy teszt van mar errol...
    es nem keszenleti idorol van szo... hehe.
  • zplayer #14
    Ez a te nezopontod. rengeteg mas ember is letezik, akik ugy elnek ahogy elnek es ugy dolgoznak ahogy dolgoznak. neked ez bejon ilyen modon. Bar feltetelezem nem utazol 200kmnel tobbet. Ok. De legyunk korrektek, realisak. minek is egy p4-es abba mobilba?... Levelezeshez?. kimutatas elkeszitesehez?...Es akkor az arban mindjart elfogadhato mezobe kerultunk es ennyi.
    ha olcsobbat akarsz ne azzal gyere, hogy p4t akarsz bele. Itt kezdodik (ugyan a cikk errol szol de ezt most hagyjuk) Egy cerka boven eleg.
    Nem csak magadbol kell kiindulni. En pl kulfoldon rengeteg embert lattam vonaton, meg buszon is laptoppal dolgozni. Es ott nem sok konnektor van...

    Igen kiszurtam "villogni" az minden volt csak ertelmes megnyilvanulas nem vagy legalabb is nem "vitaba" illo, de ki az aki vitazik egyeltalan?
    mert indulatbol irtad az mar biztos. Szoval a "vita" alapja: indulat...

    Engem nem erdekel kit minek tartasz, s mi alapjan... Elmondtam a velemenyem ugy ahogy lattam. csao. Befejeztem. Keress mas partnert...
  • zplayer #12
    villogni? eh, hagyjuk...
  • zplayer #9
    Power> senki nem mondta, hogy nem fogod tudni meddig jo.... Ellenben az ameddig jo, 1,5 ora pl kevesnek talalom. Ennyi, csatlakozom laalee-hez, szerintem is felesleges egy laptopba p4.
    Someone> 3 ora az ketszer anyi mint 1,5... majd mutasd meg nekem azt a konektort a buszon, vonaton, repulon, autoban, magad mellett kenyelmesen. Mert azt gondolom ez volt valahol az egesznek az alapja nemde? Na ne farasszuk egymast. :))
  • zplayer #3
    majd jon a nyar es kiderulnek a dolgod :D
  • Laalee #2
    nemtom hogy egy noteba miert nem eleg a 900mhz es p3... de ha keves is lenne akkor sem asztali p4 et szereltetnek bele :) erdekes hutese lehet... hideg napokon jo tars lehet mint agymelegito...
  • zplayer #1
    Szerintem az eleg nagy hiba, ha mar vasarolnek laptopot nem azert hogy masfel orat tudjam hasznalni egy akar tobb napos uton. Es nemtom ti hogyan vagytok vele, de nekem semmi kedvem nem lenne konnektorokra vadaszni, hogy meg tudjak csinalni valamit.
    Az oke, hogy olcsobb, csak mennyi veszodseg van vele utana.