JohnnyCage

Intel: 3 új chipset, és 533 MHz-es FSB májusban

A chipóriás Intel Corp. a napokban arról informálta a tajvani alaplapgyártókat, hogy a társaság áprilisról május 20-ára halasztotta az i845G integrált grafikus Pentium 4 chipkészlet kiadását.

Bár a Brookdale-G (i845G) megoldás kiadásának elhalasztása következtében a rivális videókártya- és chipsetgyártók jelentős előnyre tehetnek szert, a tajvani alaplapgyártók úgy vélik, az utóbbiak számára a május mégsem fog túlzottan jól alakulni, mivel az Intel három új Pentium 4 chipkészletet tervez kiadni a hónapban. A Brookdale-G és Brookdale-GL integrált grafikus chipsetek, illetve a diszkrét Brookdale-E egyszerre fognak megjelenni a piacon, és az új, 533 MHz-es Pentium 4 rendszerbusz bevezetésével jelentős lendületet adhatnak az Intelnek.

A világ legnagyobb chipgyártójaként ismert Intel már korábban is több alkalommal módosította az i845G típusjelű Pentium 4 megoldás piacra dobásának időpontját. Az integrált grafikus chipkészlet eredetileg az idei harmadik negyedévben jelent volna meg, az Intel azonban előbbre hozta tervezett kiadását áprilisra, majd most május végére halasztotta. A társaság legfrissebb ütemterve szerint a chipkészlet tömegtermelése május 6-a körül kezdődik, tehát mintegy két héttel a hivatalos kiadás előtt.

Az új i845G chipsethez a hírek szerint három alaplapgyártó készített referencia alaplapot. Ezek a DFI (Diamond Flower Electric Instrument), a Chaintech, és az Epox. Az Epox egyébként SDRAM-alapú megoldást fejleszt, a DFI és a Chaintech pedig DDR-SDRAM -alapút.

A három új chipkészlet mellett az Intel májusban tér át Northwood Pentium 4-es processzoraival a jelenlegi 400 MHz-es változatnál jóval gyorsabb 533 MHz-es rendszerbuszra. A vezető alaplapgyártók az elmúlt hetekben megkapták az első 533 MHz-es FSB-t alkalmazó Pentium 4 CPU-kat, és azonnal el is kezdték a tesztelési munkálatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!