Franczy

Gates: 2002-ben még nem várható fellendülés

Bill Gates, a Microsoft elnöke, és egyben a világ leggazdagabb embere a napokban azt nyilatkozta, hogy véleménye szerint a világméretű gazdasági nehézségeket illetően az idei évben nem számíthatunk pozitív változásokra, vagyis ezek szerint Gates nem ért egyet azon optimista gazdasági szakemberekkel, akik azt állítják, hogy már elértük a lejtő alját, és innen csak felfelé vezethet az út. A világ legnagyobb szoftvercégének elsőszámú embere szerint az olyan, közelmúltban komoly károkat szenvedett piaci szegmensek, mint például a telekommunikáció, vagy a számítástechnika továbbra is rossz hatást gyakorolhatnak a gazdaságra, és természetesen fordítva is igaz, hogy a gazdasági lassulás rossz hatással van az említett piaci szegmensekre. Gates szerint a nagyvállalatok 2002-ben is megpróbálnak majd minden lehetséges extra költséget lefaragni, vagyis a megszorító intézkedések végét egyelőre még nem lehet látni, mindenesetre több mint valószínű, hogy 2002 sem tartozik majd a történelem gazdasági szempontból legjobb évei közé.


"Úgy vélem, hogy ebben az évben nem számíthatunk gazdasági felemelkedésre. Szerintem 2002-ben még sem Japánban, sem az Egyesült Államokban nem kezdődik meg a pozitív változás, bár Európának e tekintetben mindenképpen jobbak az esélyei" - nyilatkozta Gates a vezető politikusokat és gazdasági szakembereket felvonultató, napokban megrendezett Világgazdasági Fórumon.

A tanácskozás egyik fő vitatémája volt az a közelmúltban készített jelentés, mely szerint csak az Egyesült Államok gazdasága képes arra, hogy a világméretű gazdasági lassulást megállítsa, és amely írás szerint Amerika bruttó hazai terméke, közismert nevén GDP-je 2003-ban akár már 4 százalékkal is növekedhet. Az egyik oldal szerint ezen előrejelzések helyesek, vagyis a gazdasági lassulás már idén véget fog érni, a másik oldal, Gates-szel együtt azonban úgy vélekedik, hogy korai még az öröm, ugyanis 2002-ben ez ügyben még nem sok jóra lehet számítani. A tanácskozáson felszólalt Rick Belluzzo, a Microsoft egyik elnöke is, aki elmondta, hogy mindenképpen egyetért Gates-szel, és arra figyelmeztetett, hogy Gates beszédében nem egyszerűen a high-tech szektorról beszélt, amikor a további gazdasági nehézségeket említette, hanem az általános gazdaságról. Belluzzo a gazdasági fellendülés kezdetét illetően nem kívánt konkrét időpontot megjelölni, hanem csak annyit mondott, hogy véleménye szerint minden egyes gazdasági területen más és más időpontban kezdenek rendeződni a dolgok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • mikike #21
  hogy van ez a leszbikusság?
  mesélj a testedről is
 • Invictus #19
  Én láttam a számítóemberek c. filmet és király...

  Mellesleg nem Billy a leggazdagabb a világon, vannak több száz éves kereskedő családok, ami nekik van, ahhoz képest Billy pénze zsebpénz :)

  Anastacia: Egy informatikai fórum hova fajul :)
 • mikike #15
  szerencséje van
 • awender #13
  O mondta azt is, hogy 640kbyte mindenkinek eleg kell hogy legyen.

  En ezert bizom benne.
 • I.C.ram #11
  van egy olyan erzesem hogy Andi=Anastacia :))
 • Laalee #3
  en is hordanek ilyen hajat ha adnanak melle par milliardot :)