JohnnyCage

Microsoft: Új biztonsági vezető

A redmondi (Washington) központú szoftvercég bejelentése szerint a társaság az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának (U.S. DOJ) egykori jogi képviselőjét nevezi ki biztonsági vezetőnek.

Scott Charney
Scott Charney jelenleg a PricewaterhouseCoopers digitális kockázatkezeléssel foglalkozó csoportjának vezetője. Charney a tervek szerint április 1-ével foglalja el pozícióját a Microsoft biztonsági részlegének élén. A részleg, illetve Charney feladata a társaság belső biztonságának felügyelete, illetve a Microsoft termékek biztonsági irányelveinek kidolgozása, illetve betartatása.

Az új vezető Howard Schmidt helyét fogja átvenni, aki a Critical Infrastructure Protection Board alelnökeként folytatja pályafutását. Egyelőre sem a Fehér Ház képviselői, sem Charney nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

Scott Charney 1991 és 1999 között az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumában dolgozott (U.S. DOJ - United States Department of Justice), mint a minisztérium számítógépes bűnözési, illetve szellemi tulajdon szekciójának vezetője. Charney az Igazságügyi Minisztériumot elhagyva 1999-ben került a PricewaterhouseCoopers-hez.

Mint ismeretes, a szoftveróriás Microsoft a közelmúlt biztonsági problémái miatt a jövőben a korábbinál sokkalta nagyobb figyelmet kíván a szoftverek biztonságosságának, illetve megbízhatóságának szentelni. A Microsoft főbb szoftverei, mint például a Windows operációs rendszer, minden korábbi erőfeszítés ellenére továbbra is olyan biztonsági hibákat tartalmaznak, amelyek rontják a társaság hírnevét. Bár a legtöbb szakértő nem hisz abban, hogy a Microsoft teljesen biztonságossá tudja tenni szoftvereit, elmondásuk szerint a Bill Gates által bejelentett lépések mindenképpen hasznosak, és szükségesek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dewdew #1
    A jogi kepviselonek sok koze lehet a szoftverek biztonsagi reseihez :))
    na meg ugyis csak aprilis 1-jen lep szinre, de akkor meg majd rohog a markaba a Microsoft, mert csupan ez egy aprilisi trefa.