JohnnyCage

A kínai PC gyártók kedvelik a SiS315 GPU-t

A tajvani chipsetgyártó Silicon Integrated Systems (SiS) megerősítette, hogy Kína vezető PC gyártói, a Legend és a Tsinghua Tongfang (THTF) széleskörben alkalmazni készülnek a társaság SiS315 és SiS315E grafikus megoldásait.

A két számítógépgyártó óriás még 2001 végén elkezdte szállítani az első olyan rendszereket, amelyek grafikus rendszere a SiS SiS315 típusjelzésű GPU-jára épül. A Legend és a THTF cégek maguk is gyártanak videókártyákat, amelyek korábban közel 90 százalékban az nVidia grafikus chipjeire épültek. Az ATI Technologies és SiS által megtestesített erősödő konkurencia azonban jelentős piacot hódított magának elsősorban az alsó- és középkategóriás rendszerek terén.


A tajvani Silicon Integrated Systems (SiS) a tavalyi utolsó negyedévben 1,2 millió grafikus chipet szállított le, ami kisebb mértékben elmarad a társaság várakozásaitól. A társaság az idei első negyedévben 1,3 millió GPU leszállítását tervezi. A SiS leszállított grafikus megoldásainak jelenleg mintegy 50 százalékát a SiS305 teszi ki, a nagyobb teljesítményű SiS315 részesedése pedig mindössze 10 százalék. Ez utóbbi érték a Legend és a THTF nagymennyiségű rendeléseivel azonban várahatóan jelentősen emelkedni fog a közeljövőben. A SiS elmondása szerint a társaság SiS632 grafikus megoldása hamarosan eltűnik a piacról.

A tajvani gyártó azonban hamarosan újabb grafikus processzort dob piacra SiS330 néven. A SiS330 egyaránt támogatni fogja az AGP 8X-et, és a Microsoft DirectX 8.1-et. A chip hivatalos bemutatójára a márciusi CeBIT-en kerül sor. A megoldás első mintapéldányai egyébként már megérkeztek a nagyobb gyártókhoz.

Thomas Sui, a SiS multimédia részlegének igazgatója elmondta, hogy a társaság grafikus chipjei jelenleg csak minimális jövedelmet termelnek a cég számára, így az Intel i845G integrált chipkészlete nem fog jelentős hatást gyakorolni a társaság bevételeire. A vezető ugyanakkor elmondta, hogy a SiS330 egy igen ütőképes megoldás lesz, amellyel a társaság számos területen megelőzi a konkurenciát. Mint Sui utalt rá, a legtöbb piacon lévő integrált chipkészlet csak a DirectX 7.0-át támogatja, a SiS330-alapú megoldások azonban már teljeskörű DirectX 8.1 támogatással fognak rendelkezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)