Csabi

Két új strapabíró notebook a Panasonictól

A Toughbook termékcsaládhoz tartozó notebookok a bemutatásuk óta egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert a vállalati felhasználók körében. Ezen hordozható számítógépek legfontosabb jellemzője, hogy kiválóan ellenállnak a különböző káros környezeti hatásoknak. Így például csepp-, por- és ütésállóak. Az eddig piacra került Toughbook notebookok azonban nem biztosítottak olyan könnyű hordozhatóságot, mint amilyet sok felhasználó elvárt volna. Ezért a Panasonic bemutatta azokat az új számítógépeit, amelyek az eddigi modelleknél kisebbek és könnyebbek.

Az új Toughbook CF-M34JA8S és CF-M34JA2S típusú notebookok között a legnagyobb különbséget az eltérő operációs rendszerek jelentik, hiszen az előbbi modell a Windows 98-cal, míg az utóbbi a Windows 2000-rel kerül forgalomba. Az új számítógépek természetesen jól ellenállnak a nedvességnek és a pornak. A cég szerint többek között a strapabíró magnéziumötvözetből készült burkolatnak köszönhetően körülbelül egy méteres magasságból is leejthetők anélkül, hogy bármelyik alkatrészük károsodna. Így például sem a kijelző, sem a merevlemez nem sérül, amely egyébként egy speciális ütéselnyelő gélben található.

Az új notebookok nagysága körülbelül 23 x 18 x 4,3 centiméter, míg a súlyúk megközelítőleg 1,8 kilogramm. A számítógépek a 700 MHz-es frekvenciával működő Intel Pentium III-M processzorra épülnek. Emellett helyet kap bennük 256 MB memória és egy 20 GB kapacitású merevlemez. A notebookokhoz tartozó kijelző maximálisan a 800 x 600 pixeles (SVGA) felbontást támogatja, és a cég szerint az eddigieknél nagyobb fényerővel rendelkezik. Mindkét új számítógép tartalmaz egy integrált IEEE 802.11b modult, amely biztosítja a vezetéknélküli LAN hálózatokhoz való csatlakoztathatóságot. A notebookok típustól függően 4,6-6 órán keresztül használhatók akkumulátorról egy feltöltéssel.

A Panasonic legújabb Toughbook hordozható számítógépei február közepétől lesznek elérhetők, és körülbelül 2000 dollárba (560 000 forintba) fognak kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!