Csabi

Két új Gateway PC

Tavaly a PC-k piacán csökkent a kereslet, és a legtöbb számítógépgyártónak jelentősen visszaesett a forgalma. A cégek azonban most már valamivel optimistábbak, hiszen az előrejelzések szerint van remény a piac stabilizálódására. Természetesen a Gateway is szeretné növelni a forgalmát, hiszen az elmúlt negyedévben a piaci részesedése 8,8 százalékról 6,3 százalékra esett vissza az USA-ban. A cég legújabb két asztali számítógépe kifejezetten az otthoni felhasználók számára készül. Az új 300SE típus elsősorban a költséghatékony megoldásainak, míg az 500SE a nagyobb teljesítményének köszönhetően válhat népszerűvé.

A Gateway 300-as szériájához elsősorban olyan számítógépek tartoznak, amelyek a nem túl nagy erőforrásigényű alkalmazásokhoz készülnek. A cég szerint ideálisan használhatók például szövegszerkesztéshez, internetes alkalmazásokhoz és elektronikus levelezéshez. Az új 300SE számítógép az 1,1 GHz-es frekvenciával működő Intel Celeron processzorra épül. A 128 megabájt memória mellett megtalálható benne egy 20 gigabájt kapacitású merevlemez, egy 56 Kbit/másodperc sebességű modem, egy 10/100 Ethernet kártya és egy 16x/10x/40x sebességű CD-RW meghajtó. A PC-hez egy 15 colos CRT monitor tartozik, de rendelhető LCD kijelző is. A Gateway a 300SE-re a Windows XP Home operációs rendszert valamint a Microsoft Works Suite és a Norton AntiVirus alkalmazásokat telepíti. A 300SE alapkonfigurációjának ára 600 dollár (170 000 forint).

A másik új, 500SE típusú számítógép a cég szerint kiválóan alkalmas játékprogramok, digitális audio- és videoszerkesztő szoftverek és egyéb multimédiás alkalmazások futtatásához. Az 500SE az 1,6 GHz-es frekvenciával működő Intel Pentium 4 processzorra épül. Az alapkonfiguráció része 128 MB DDR SDRAM memória, egy 20 GB-os merevlemez, egy 16x/10x/40x sebességű CD-RW meghajtó, és természetesen a modem illetve a hálózati vezérlő sem hiányzik. Az új számítógéphez egy 15 colos lapos LCD kijelző tartozik. A Gateway erre a PC-jére is a Windows XP Home operációs rendszert telepíti. Az 500SE típusú asztali számítógép hivatalos ára 999 dollár (280 000 forint).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!