Csabi

A Toshiba befejezi az asztali PC-k gyártását

Az asztali számítógépek piacán ebben az évben jelentősen csökkent a kereslet, így szinte az összes nagyobb cégnek visszaesett a forgalma. Ezek közül talán a Dell a kivétel, amely jó eredményeket könyvelhetett el az utóbbi időszakban. A cégek most abban reménykednek, hogy karácsony előtt fokozódik a kereslet, és a piaci viszonyok stabilizálódnak. A Toshiba szakemberei azonban úgy látják, hogy az USA-ban az asztali számítógépek gyártása nem kifizetődő, így inkább befejezik azok forgalmazását.

Kenichi Sugiyama, a Toshiba szóvivője elmondta, hogy az Egyesült Államokban a jövőben nem fognak asztali számítógépeket értékesíteni. Ehelyett inkább a sokkal sikeresebb szervereik, hordozható számítógépeik és mobil készülékeik fejlesztésére és gyártására fognak koncentrálni. Ide tartoznak többek között a notebookok és a különböző PDA-k (Personal Digital Assistant) is.

Szakemberek szerint a Toshiba teljesen érthető módon döntött úgy, hogy a jövőben inkább a mobil készülékekre fog koncentrál. A cég ugyanis az USA-ban 1997 eleje óta egyszer sem tudott egy százaléknál nagyobb részesedést megszerezni az asztali számítógépek piacán. Ezzel szemben például a notebookok világpiacán a részesedése a harmadik negyedévben elérte a 13 százalékot. A Toshiba képviselője szerint eddig az összes PC eladásuknak mindössze 5 százalékát tették ki az asztali számítógépek.

A Toshiba szóvivője elmondta, hogy a cége természetesen továbbra is biztosítani fogja a szükséges terméktámogatást azon felhasználók számára, akik jelenleg valamilyen Toshiba asztali számítógéppel rendelkeznek. Azt egyelőre viszont még nem lehet biztosan tudni, hogy a Toshiba az európai és a japán piacokon meddig kívánja folytatni az asztali PC-inek forgalmazását. A hírek szerint egy ideig még biztosan, de Kenichi Sugiyama a beszámolójában utalt arra, hogy a cége a jövőben teljesen kivonul az asztali számítógépek piacáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!