Franczy

Iomega Predator 24x10x40 USB 2.0

Az Iomega Corporation képviselői tegnap bejelentették, hogy mostantól világszerte kapható a cég Predator 24x10x40 USB 2.0 névre keresztelt CD-írója, mely az Iomega szerint páratlan teljesítményt, különleges dizájnt és könnyű kezelhetőséget nyújt a felhasználók számára. Tény, hogy manapság az Iomega Predator 24x10x40 a világ egyik leggyorsabb külső CD-írója, mely típusjelzéséből könnyen kikövetkeztethetően maximálisan huszonnégyszeres sebességgel képes a CD-R lemezek égetésére, tizenkétszeres sebességgel kezeli az újraírható CD-ket (CDRW), valamint maximálisan negyvenszeres sebességgel képes a belehelyezett CD-k olvasására. Mindenképpen említésre méltó az Iomega újdonságának USB 2.0 interfésze, mely az USB 1.1-es interfésznél mintegy negyvenszer nagyobb, egész pontosan 480 Mbps-os adatátviteli sebességet tesz lehetővé.

Az Iomega képviselői a mostani bejelentés kapcsán egyébként elmondták, hogy az Iomega Predator 24x10x40 CD-író segítségével egy hatvanperces anyagot kevesebb mint négy perc alatt fel lehet írni a megfelelő minőségű CD-R lemezre. Ugyanehhez a feladathoz a korábbi, USB 1.1-es interfésszel rendelkező CD-íróknak körülbelül hatszor több idő szükségeltetik, vagyis akiknek olyan külső CD-íróra van szükségük, mely lényegében pillanatok alatt képes megírni a CD-R lemezeket, azoknak mindenképpen jó választás lehet az Iomega újdonsága.

Az Iomega Predator 24x10x40 típusjelzésű vadonatúj külső CD-íróhoz gyárilag csomagolják az Iomega saját fejlesztésű CD-RW szoftverét, a HotBurnt, melynek segítségével az Iomega szerint minden eddiginél gyorsabban és könnyebben lehet CD-t írni, melyre jó példa, hogy a HotBurn segítségével akár már két lépésben is el lehet készíteni egy CD-t. A mostani bejelentés kapcsán egyébként az Iomega képviselői említést tettek egy a közelmúltban készített felmérésről, mely szerint a felhasználók a HotBurn szoftvert általánosságban olyan kiválónak tartják, hogy nem is használnak más, esetleg ismertebb CD-író szoftvert, persze meglepő lett volna, ha az Iomega nem egy ilyen, számára mindenképpen kedvező felmérési eredményt ismertet az újdonság bejelentésekor. Az Iomega Predator 24x10x40 USB 2.0 típusjelzésű vadonatúj külső CD-író tehát mostantól világszerte megvásárolható, ajánlott végfelhasználói ára pedig 229,95 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Franczy #4
    Sorry, ez természetesen elírás, úgy látszik, tudat alatt már a 40x-es írók bűvöletében élek. Mindjárt javításra kerül!
  • KIP #3
    nem keverendő az olvasási sebesség az irásival...
  • KIP #2
    "maximálisan negyvenszeres sebességgel képes a CD-R lemezek égetésére"

    Hmm nem tool sok az 1 kicsit...:-)
  • braindance #1
    Khmm.
    "mely típusjelzéséből könnyen kikövetkeztethetően maximálisan negyvenszeres sebességgel képes a CD-R lemezek égetésére"

    Én a 24*10*40-ből arra a következtetésre jutottam, hogy huszonnégyszeres az írási sebessége, de ha 229.95-ért negyvenszeres, akkor kérek egyet...
    :-)