JohnnyCage

Kingston: Győzött a DDR

A memóriagyártó Kingston Technology, illetve leányvállalta, a Valueram a napokban megkezdte a társaság szerint immár egyértelműen győztes DDR-SDRAM-ok legújabb, PC2700-as változatának gyártását.

A Valueram az elmúlt napokban megindította első nagymennyiségű DDR333 SDRAM chip-, illetve PC2700 modulszállítmányait. A társaság ezzel végérvényesen csatlakozott a DDR333 SDRAM-ok gyártóinak egyre bővülő köréhez. A DDR333 SDRAM chipekre épülő memóriamodulok 2,7 GByte/s maximális adatátviteli sebességükkel jelentős előrelépést jelentenek a 2,1 GByte/s sebességű DDR266 változatokhoz képest, az idei évben várhatóan azonban még nem fognak szélesebb körben elterjedni.

A Kingston Technology képviselői szerint a DDR 2002-ben végérvényesen meghódítja a számítógépek összes szegmensét, beleértve az asztali PC-ket, a notebookokat, a szervereket, és a hálózati rendszereket. A technológia, amely a jövő évben várhatóan a domináns pozíciót is átveszi az SDRAM-októl, a társaság szerint immár végérvényesen a győztes memóriatípusnak számít a Rambus DRAM-mal szemben.

Vincent Hunter, a Valueram Europe igazgatója elmondta, hogy a társaság által gyártott PC2700 SDRAM modulok egyelőre korlátozott mennyiségben érhetőek el 128, illetve 256 MByte-os kapacitással. Hunter szerint a Valueram még ebben a félévben növeli az új memóriák gyártókapacitását, hogy megelőzze az esetleges hiány kialakulását.

A Valueram DDR333-as chipjei több platformon is hitelesítést nyertek, beleértve a tajvani Silicon Integrated Systems SiS645 típusjelzésű Pentium 4 chipkészletét is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • WiLDoR #4
    én sem bánnám, ha hatalmas túltermelés lenne :))
    olcsón lehetne ddr sd-t vásárolni :)
  • H3Lc2Y #3
    legyen csak túltermelés, szeretem az ilyen gazdasági helyzeteket --> lemegy az ára
  • Inquisitor #1
    Ennyit az Intel 850E-ről és az 1066MHz-es Rambus Ram-ról ...