Franczy

Rack-alapú szerver AMD Athlon XP 2000+ chippel

Az elsősorban nagysűrűségű szerverszámítógépek gyártásával foglalkozó Einux képviselői a napokban bejelentették az általuk a világ legnagyobb teljesítményű egyprocesszoros 1U rack-alapú szerverének titulált Einux A.Serv A115 XP2000+-t. Ahogy az az Einux újdonságának nevéből már sejthető, a cég új termékének lelkét az Advanced Micro Devices (AMD) legújabb és egyben legnagyobb számítási teljesítményű processzora, az Athlon XP 2000+ képezi. A cég képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az Einux A.Serv A115 XP2000+ kezdőára 1995 dollár, ami ebben a piaci szegmensben mindenképpen rendkívül kedvező ár/teljesítmény arányú rack-alapú szervert eredményez.


Az Einux rack-alapú szerver csúcsmodellje a VIA Technologies második generációs KT266-os chipsetére, a közelmúltban ráncfelvarrt KT266A-ra épül, memóriafoglalataiba pedig maximálisan 1,5 GB PC2100-as DDR (Double Data Rate) SDRAM memória helyezhető be. Külön említésre méltó, hogy egy A.Serv XP2000+ rackbe példa nélküli módon egyszerre akár négy darab 10/100-as hálózati kártya is betehető, vagyis az újdonság hálózati flexibilitását illetően nem nagyon lehetnek kétségeink. Ahogy azt a korábbi Einux szerverek esetében már megszokhattuk, az A-Serv XP2000+ esetében is alkalmazzák az Einux által levédetett ServerKool és CPUKool technológiákat, valamint az egyedülálló alumínium-magnézium ötvözetből készülő rackborítást, mely megoldások egytől egyig arra szolgálnak, hogy a rackben található alkatrészek által termelt hőmennyiséget csökkentsék, illetve, hogy megfelelő módon elvezessék azt, így pedig garantálva van a minden korábbinál stabilabb működés, mely a szerverszámítógépek esetében köztudottan rendkívül fontos tényező. A speciális alumínium-magnézium ötvözetről az Einux képviselői elmondták, hogy azt eredetileg a repülőgépipar fejlesztette ki, és amely az új rack-alapú szerver borításaként úgy működik, mint egy óriási hűtőborda. Ez a különleges borítás egyébként nemcsak a processzort, hanem lényegében az összes, a rack belsejében található alkatrészt hűti, melynek köszönhetően az Einux fejlesztői szerint a szerver hőmérséklete a hasonló kategóriába tartozó szerverekhez képest akár 10 fokkal is alacsonyabb lehet.

Az akár három darab merevlemezzel is ellátható A.Serv XP2000+ típusú rack-alapú új szerverben található AMD Athlon XP 2000+ processzorról is minden jót elmondtak az Einux képviselői, akik mérési adatokkal bizonyították, hogy az említett AMD processzor a hasonló kategóriába tartozó Intel Pentium 4-es processzorokhoz képest átlagosan 10-50 százalékkal jobb teljesítményre képes, miközben ára rendkívül kedvező.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #5
    ezt a hirt mintha mar olvastuk volna pepitaban, ugyanezzel a keppel, és reklamdumaval, hogy alacsonyabb hőfok blabla, csaka kor nem xp2000+ volt a hirben.
  • Lion #1
    Gyerekek nincs több kérdés így jártatok :o)))))))))

    INTEL : AMD => 10:50

    esetleg valami kérdés ??? :o))))))))