Franczy

Új SiS chipsetek a láthatáron

A Silicon Integrated Systems (SiS) értelemszerűen azt szeretné, hogy a 2002-es esztendő legalább olyan sikeres legyen számára, mint a nemrégiben véget ért 2001-es év, és mindent meg is tesz ennek érdekében. Tajvan egyik legnagyobb chipsetgyártója ugyanis egy percig sem pihen, és lényegében egymás után dobja piacra az újabbnál újabb alaplapi chipkészleteit, melyek közül most a közelmúltban kétségkívül nagy sikert aratott SiS645-ös, illetve SiS650-es Pentium 4-es chipsetek utódairól kell említést tennünk. Különböző információk szerint a SiS a napokban megkezdte az említett chipsetek felfrissített változatainak, konkrétan a SiS 646-nak, illetve a SiS 651-nek a próbagyártását, és az alaplapgyártó cégekhez történő kiszállítását, és ha minden jól megy, akkor az új chipsetek tömeggyártása akár már márciusban is megkezdődhet.

A SiS 646 a Silicon Integrated Systems nagysikerű SiS 645-ös diszkrét chipsetének az utódja, a SiS 651 pedig egy új integrált SiS chipkészlet. Mind a SiS 646, mind a SiS 650 támogatja az újgenerációs Intel Pentium 4-es processzorokat, sőt a még megjelenés előtt álló, immár 533 MHz-es (Quad Pumped) rendszerbusz frekvenciával rendelkező Pentium 4-es chipek kezelésével is könnyedén elboldogulnak majd, ezenkívül pedig mindenképpen említésre méltó a mindkét új SiS chipset részét képező ATA-133-as kontroller.

A SiS-nél természetesen a SiS 646 és a SiS 651 bemutatása után sem állhat meg az élet, a cég ugyanis ezt követően piacra kívánja dobni a komolyabb változásokat hozó SiS 655-ös, illetve SiS 660-as chipkészleteket, melyek próbagyártására és alaplapgyártó cégekhez történő leszállítására várhatóan idén áprilisban kerül sor, sorozatgyártásuk beindítása pedig az idei év harmadik negyedévében esedékes. Ezen új SiS chipsetekről egyelőre nem túl sokat lehet tudni, annyi azonban már most bizonyosnak tűnik, hogy a SiS 655-ös chipsetben a jelenleg használatos 961-es helyett egy újabb, 962-es típusjelzésű déli híd (South Bridge) kap majd helyet, a chipset északi hídja (North Bridge) pedig USB 2.0, illetve IEEE 1394 kontrollereket tartalmaz majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tomcat.no1 #1
    Hajrá SiS! Én hiszem, hogy jó ez gyártó!!!!!!!!