Csabi

Új AOpen alaplapok Pentium 4 CPU-khoz

Az Intel Pentium 4 processzorokkal kompatibilis alaplapok piacán az elmúlt év végén jelentősen felgyorsultak az események. Ez leginkább annak köszönhető, hogy elérhetővé váltak azok a chipkészletek, amelyek a Pentium 4 CPU-k mellett a DDR SDRAM memóriák használatát is támogatják. Így költséghatékonyabb megoldást jelentenek, mint az RDRAM memóriákkal kompatibilis i850 lapkakészlet. Az új chipkészletek között megtalálhatók Intel, SiS és VIA termékek is. Ezek közül a SiS645 az egyik legnépszerűbb, ugyanis a viszonylag olcsó ára mellett kiváló teljesítményt nyújt, és támogatja például a DDR333 memóriák használatát is.

Az AOpen úgy határozott, hogy két új, Pentium 4 kompatibilis alaplapot is bemutat annak érdekében, hogy minél jobban meg tudjon felelni a különböző vásárlói igényeknek. Az új termékek közül az egyik az i850 chipkészletre, míg a másik a SiS645 lapkakészletre épül, így eltérő típusú memóriák befogadására alkalmasak.


A legújabb, AX45 típusú alaplapon a SiS645 chipkészlet kapott helyet. Ennek megfelelően 2 gigabájt DDR333 vagy 3 gigabájt DDR266 memória kezelésére alkalmas. Az új alaplap támogatja az ATA/100 interfészes meghajtók használatát valamint az ACPI 1.0 és az APM 1.2 előírásokat. Az USB kompatibilis perifériák csatlakoztatására hat port áll rendelkezésre. Az AX45 mellé a vásárló megkapja az Norton Anti-Virus 2002 antivírus programot is. Az új alaplap hivatalos ára 99 dollár (28 000 forint).

Az AOpen másik új alaplapja az AX4T II nevet kapta. Ez a modell az Intel 850 chipkészletre épül, így az RDRAM memóriák használatát támogatja. Kompatibilis az ATA/100 interfészes meghajtókkal valamint az AC’97 audioval. Ezen az alaplapon négy USB port található. Természetesen az AX4T II mellé is jár a Norton Anti-Virus 2002.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • _HABLA_ #2
    Socket A foglalattal szebb lenne.