JohnnyCage

20 százalékos növekedést tervez az ASUStek

A tajvani ASUStek Computer Inc. a 2002-es évben mintegy 20 százalékos növekedésre számít a társaság alaplapgyártó részlegénél, elsősorban a vezető számítógépgyártóktól újonnan nyert OEM szerződések alapján.

A piacvezető OEM számítógépgyártó óriáscégek az elmúlt időben egyre inkább a tajvani alaplapgyártókhoz fordulnak alaplapokért, amely cégek igen jó minőségű lapokat tudnak szállítani verhetetlen áron. Mivel az OEM PC gyártók megbízható partnert keresnek, amelynek mellesleg megfelelően nagy gyártókapacitása is kell, hogy legyen, a tajvani gyártók közül is leginkább az élvonalbeli cégek jöhetnek számításba.

Az ASUStek Computer a világ egyik legnagyobb alaplapgyártója, termékei pedig világszerte elismertek. Több számítógépgyártó OEM ezért a tajvani óriáscégben látja jövőbeni alaplapjainak gyártóját. Az ASUStek 2001-es alaplap eladásaiban már jelentős részt képeztek az OEM szállítások. Mindez várhatóan az idei évben tovább fog növekedni, ezért a társaság az eladott alaplapok számának 20 százalékos emelkedésére számít 2002-ben. Az ASUStek által várt növekedés egyébként egyes hírek szerint olyan óriáscégek rendeléseinek köszönhető, mint a Hewlett-Packard és a Sony.

Az ASUStek 2001-ben 18 százalékkal, 2,4 milliárd dollárra növelte bevételét a korábbi évhez képest, amelyben az eladott 15 millió alaplapnak komoly szerepe volt. David Chang, a társaság pénzügyi igazgatóhelyettese elmondta, hogy a 2002-es évi alaplap eladások szinte biztosan elérik a 18 millió darabot, de egyes optimista előjelzések szerint ez az érték akár a 24 milliót is elérheti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!