JohnnyCage

A WD megvette a Fujitsu asztali merevlemez üzletágát

A Western Digital a napokban bejelentette, hogy a társaság megvásárolja a japán Fujitsu merevlemez gyártó üzletágának asztali meghajtókkal foglalkozó részlegét.

A Fujitsu asztali merevlemez részlegének felvásárlása több létesítményt, valamint mintegy 1100 alkalmazottat érint. A Fujitsu eladott részlegénél foglalkoztatottak a jövőben természetesen tovább dolgozhatnak a részlegnél, immár azonban a Western Digital neve alatt. A vételi árról, valamint egyéb részletekről a társaságok egyelőre nem kívántak nyilatkozni.

A japán Fujitsu még augusztusban jelentette be, hogy kilép az általános célú, asztali merevlemezek piacáról, és kizárólag a 2,5 colos mobil, valamint nagyteljesítményű megoldásokra kíván koncentrálni. A bezárásra váró részleg számára az egyetlen lehetőség a Western Digital általi felvásárlás volt, mivel az alkalmazottak így megtarthatják munkahelyüket.

A Western Digital maga még tavaly lépett ki a nagyteljesítményű, vállalati célú merevlemezek piacáról. A társaság már hosszú ideje a legbizonytalanabb pozíciójú, leggyengébben szereplő merevlemez gyártóként van számontartva, amelynek oka elsősorban az, hogy a cég mögött nem áll olyan stabil és erős anyagi háttér, mint amely a Maxtorra, a Seagate-re, a Samsungra, vagy az IBM-re jellemző.

A riválisok által szorongatott pozícióban lévő cég a napokban azonban meglepően jó piaci eredményekről adott hírt, a Fujitsu asztali merevlemez részlegének felvásárlása pedig bizalmat öntött a befektetőkbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tomcat.no1 #3
    Az se rossz de nekem így a 6.4 Gb -os Quantum után/mellé elég nagy ugrás ez is....... :))))
  • PyRex #2
    Maxtor-Quantum 60GB a best :)

    PyRex
  • Tomcat.no1 #1
    Maxtor 46.1Gb a király!