Franczy

32x-es CD-író a Mitsumitól

A CD-írók körül mostanság nagyon felgyorsultak az események, hiszen alig hogy a közelmúltban megjelentek a 16x-os, valamint 24-szeres maximális írási sebességre képes újdonságok, az elmúlt napokban-hetekben egyre több információ csordogált eleinte inkább csak a 32x-es sebességgel írható CD-kről, majd később magukról a 32x-es írási sebességre képes meghajtókról, most pedig ezek az újdonságok már lényegében itt kopogtatnak az ajtóinkon. Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a közeljövőben minden magára valamit is adó gyártó bejelenti majd saját 32x-es sebességű CD-íróját, a Mitsumi azonban az elsők között már be is jelentette a Mitsumi CR-480ATE típusjelzésű CD-íróját, mely a fejlesztők szerint egy újabb komoly technológiai előrelépést jelent a CD-RW eszközök piacán.

A Mitsumi CD-480ATE tehát specifikációit tekintve egy Z-CLV módban maximálisan 32x-es CD-írási sebességre képes CD-RW meghajtó, mely nem csak a normál, hanem az újraírható lemezek írását tekintve is eggyel magasabb kategóriába lépett, ugyanis a korábbi CD-íróktól eltérően, a CD-RW lemezeket nem csak 10x-es, hanem akár 12x-es sebességgel is képes égetni. Említésre méltó még a 16 MB-os integrált puffermemória, valamint a Mitsumi által ExacLink névre keresztelt puffer underrun védelem, vagyis biztosak lehetünk abban, hogy a Mitsumi legújabb meghajtójával készített lemezek a puffer esetleges kiürülése miatt sem mennek tönkre. A külföldi website-ok által a tömeggyártás megkezdése előtt készült modelleken végzett tesztek alapján kiderül, hogy a meghajtó maximálisan 40x-es sebességgel képes a CD-k olvasására, azonban egyesek szerint elképzelhető, hogy a kiskereskedelmi forgalomban hamarosan felbukkanó, immár végleges változat maximálisan 48x-os olvasási sebességre is képes lesz.

A Mitsumi CD-480ATE a következő formátumokat támogatja: CD-DA, CD-ROM (Mode 1-2), CD ROM XA (Mode 2, Form 1-2), Enhanced CD, Photo CD (read only), CD Text, Video CD, a következő rögzítési metódusokkal: Disk at once, Session at once, Track at once, Multisession, Packet Writing. Az újdonság írási sebessége CLV módban 4x-es, 8x-os, vagy 16x-os lehet, Z-CLV módban pedig 16-24x-es, illetve 16-32x-es. Újraírható CD-k esetében a Mitsumi CD-480ATE CLV üzemmódban a 4x-es, 10x-es és 12x-es írási sebességeket támogatja.

A Mitsumi új CD-írójával végzett első tesztek azt mutatják, hogy a CD-480ATE átlagosan 26,34X-es sebességgel képes a belehelyezett CD-R lemezek írására, ami azt jelenti, hogy segítségével körülbelül 12 másodperccel rövidebb időbe telik egy 74 perces diszk elkészítése, mint például egy PleXWriter PX-W2410A meghajtóval.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mainruler #6
    Nem, nem örül, csak eddig mindig azt dörgölték az orra alá, hogy "szép-szép ez az új drive, csak sajnos késöbb jött ki mint a konkurrencia modelljei, úgyhogy nagyon sajnáljuk, de...". Gondolom, most ezt akarták kiküszöbölni, semmi egyéb. Máskülönben a Mitsumi-nak meg van egy csomó olyan tulajdonsága is, amire a konkurrencia nem képes, úgyhogy igenis érdemes beleinvesztálni.

    Ja, és hidd el, venni fogják. A piac nagyobb része nem Magyarország-színvonalú, már ami az anyagiakat illeti, nekik nem olyan nagy áldozat kiköhögni azt az ötven rongyot...
  • sanya_ #5
    A Mitsumi meg örül mintazállat hogy őneki sikerült először 32x-es írót csinálni. Kifejlesztette sok millió dollárért aztán senki nem veszi mert a 12x es olcsóbb és az új íróval 2 percet se nyersz. Ez nevettséges.
  • stavi #1
    Plextorék nem akarnak ilyet csinalni? :)