JohnnyCage

Az AOL a Gateway-be invesztál

A számítógépgyártó Gateway bejelentése szerint az America Online mintegy 200 millió dollárt készül befektetni a társaságba egy terv keretében, amely egy korábbi marketing és befektetési együttműködési megállapodás módosításával született.

Az America Online, amely a médiaóriás AOL Time Warner egyik egysége, és egyben az Egyesült Államok legnagyobb internetszolgáltatója, 200 millió dollárt fektet a Gateway A sorozatú átváltható elsőbbségi részvényeibe. A Gateway a világ egyik vezető számítógépgyártó cége olyan óriások mellett, mint a Dell, a Hewlett-Packard, és a Compaq Computer. A két óriáscég emellett kibővíti jelenleg érvényben lévő piaci és marketing együttműködését, ráadásul a módosított megállapodás szerint az America Online további 200 millió dollárt is C sorozatú Gateway elsőbbségi részvényekre vált a számítógépgyártó hosszú lejáratú tartozásából, amely adósság így meg is szűnik.

Az eredeti megállapodás szerint az America Online 400 millió dollárért vásárolt volna Gateway A sorozatú elsőbbségi részvényt. A társaságok közleménye szerint a befektetési tranzakciók a hónap végére fejeződnek be. - Meg vagyunk elégedve a megállapodással, mivel biztosak vagyunk abban, hogy mind a részvényesek, mind pedig maga a Gateway komoly előnyt fognak belőle kovácsolni - mondta Joseph Burke, a Gateway pénzügyi igazgatója. - A megállapodás tovább javítja a Gateway egyébként is erős fizetőképességét, emellett megszűnteti a hosszútávú tartozásunkat, a részvényesi helyzet ugyanakkor nem változik komoly mértékben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!